SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi'nin ilk Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu hayatını kaybetti

Bursa Osmangazi'nin 1989'daki ilk Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu 80 yaşında hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Osmangazi'nin ilk Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu hayatını kaybetti

Bursa'nın büyükşehir statüsü kazanması ile kurulan üç merkez ilçeden, Osmangazi'nin 1989'daki ilk Belediye Başkanı Erhan Keleşoğlu uzun süredir yaşadığı Mersin'in Bozyazı ilçesinde hayatını kaybetti.

Bir süredir parkinson hastalığı ile mücadele eden Erhan Keleşoğlu, dün gece tansiyona bağlı rahatsızlığı nedeniyle 80 yaşında hayatını kaybetti.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar Twitter hesabından yaptığı açıklamada Osmangazi Belediyesi'nin ilk Başkanı Erhan Keleşoğlu'nun vefat ettiğini açıkladı.

Osmangazi Belediye Başkanı Dündar'ın açıklama mesajı şöyle:

"Osmangazi Belediyesi'nin ilk Başkanı Erhan Keleşoğlu'nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Erhan Başkan'ı, ilçemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun".

Erhan Keleşoğlu için 1 Mart Pazartesi günü saat 12.00'de Osmangazi Belediyesi'nde tören yapılacak. Keleşoğlu'nun cenazesi buradaki törenden sonra Ulu Cami'ye getirilecek ve burada kılınacak cenaze namazının ardından Emir Sultan Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Erhan Keleşoğlu kimdir?

1941 yılında Niğde'nin Fertek beldesinde doğan Erhan Keleşoğlu, 1961 Yılında Galatasaray Lisesi'nden, 1965 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin Maliye ve İktisat Bölümünden mezun oldu.

İş Bankası Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nda müfettiş olarak çalışan, Tarsus Çukurova Sanayi İşletmeleri'nde Finansman Müdürlüğü görevinde bulunan Keleşoğlu, 1972 yılında Bursa'ya yerleşti. Sönmez Endüstri Holding AŞ'de Genel Koordinatörlük gibi muhtelif firmalarda danışmanlık görevlerinde bulunan Erhan Keleşoğlu, 1983'te Anavatan Partisi'nin (ANAP) Bursa kurucuları arasında yer aldı, 1987'ye kadar bu partinin İl Sekreterliği görevini üstlendi.

Daha sonra Doğru Yol Partisi'ne katılan Keleşoğlu, 1989'da yapılan yerel seçimde bu partiden Osmangazi Belediye Başkanı seçildi. 1994 yılında bu görevinden sonra bir süre Bursa BUTTİM Genel Müdürlüğü ve SÜTAŞ Genel Koordinatörlüğü görevlerinde de bulundu.

Erhan Keleşoğlu evli ve iki çocuk babasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.