SON DAKİKA
Hava Durumu

Osmangazi Milli Eğitim'den Atatürk Koşusu skandalı

Uludağ Rotary Kulübü'nün düzenlediği 10 Kasım Atatürk'ü Anma Kros Yarışları bu sabah Soğanlı Botanik Parkı'nda yapıldı. Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğünün dün akşam saatlerinde okullara "Yarışmalara katılmayın" yazısı gönderdiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2019 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2019 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Osmangazi Milli Eğitim'den Atatürk Koşusu skandalı

Uludağ Rotary Kulübü'nün 13 yıldır organize ettiği Okullararası Kros Yarışları, bu yıldan itibaren 10 Kasım Atatürk'ü Anma Kros Yarışları olarak koşulmaya başlandı.

Türkiye Atletizm Federasyonu takvimine de dahil olan yarışlara bin öğrenci katıldı. Ancak yarışlarda beklenmedik bir gelişme oldu. Bursa Milli İl Eğitim Müdürlüğü'nün de izni olmasına karşın yarışlara Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarınyarışa katılmasına izin verilmediği öğrenildi.

Konudan haberdar olmayan bazı öğrencilerin bu sabah Botanik Park'a gittikleri, ancak yarışmalara katılamadan geri çevrildikleri kaydedildi.

Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kararının gerekçesi merak ediliyor.

Bu arada, yarışma Osmangazi Milli Eğitim'in anlamsız vetosuna karşın büyük bir coşku içinde yapıldı.

Yarışmanın startını Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem verdi.

SKANDAL MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyu Meclis'te düzenlediği basın toplantısıyla ülke gündemine taşıdı.

Organizasyonun 13 yıldır Atletizm Federasyonu ile birlikte düzenlendiğini hatırlatan Altaca Kayışoğlu, Osmangazi Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 25 Ekim'de okullara gönderdiği yazıyla öğrencilerin bu yarışmalara katılımının sağlanmasını istediği, ancak dün akşam saat 17.00 sıralarında gönderilen ikinci yazıyla "ilk yazının sehven gönderildiğinin" ifade edildiğini belirterek, öğrencilerin koşuya katılımına izin verilmemesinin istediğini kaydetti.

Nurhayat Altaca Kayışoğlu, şöyle devam etti:

"Bu sabah öğrenciler yaklaşık 1 aydır hazırlandıkları bu koşuya katılmak için Botanik Park'a gittiler. Ancak öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aranarak öğrencilerin koşuya katılması engellendi. Çocuklar baskı ve korku altında yarışmaya katılamadı. Hiçbir gerekçe yok. Sadece sehven yazı gönderdik, diye bir gerekçe var. 13 yıldır düzenlenen yarışmanın bu yıl Atatürk anısına düzenlenmiş olması 'Atatürk'ten rahatsızlığınız nedir?' sorusunu gündeme getiriyor.

Şunu bilin ki yeni bir tarih yazmaya çalışsanız da Atatürk'ü unutturmaya çalışsanız da o koltukları o makamları borçlu olduğunuz, bugün sahip olduğunuz özgürlüğü borçlu olduğunuz büyük Atatürk'ü unutturmaya çalışsanız da o geri çevirmeye çalıştığınız çocukların yüreğinde beyninde bugün Atatürk sevgisini bin kat daha artırdınız. Neden olduğunu sorguladık, cevabını alamadık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hiçbir zaman bu ülkenin evlatlarının yüreğinden silinmeyecek, ama onu unutturmaya çalışanlar tarihin tozlu sayfalarında yerini alacak." (enbursa.com)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.