SON DAKİKA
Hava Durumu

'Organ en kıymetli hediye'

Bursa'da Organ Bağışı haftası nedeniyle organ bağışında bulunanlar ile nakil bekleyen hastalar buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2012 18:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2012 18:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Organ en kıymetli hediye'

Programa katılan Bursa Valisi Şahabettin Harput, organ bağışının önemine dikkati çekerek, ''Organ bağışıyla bir insana hayat verme, bir insanın hayatının sona ermesini önleyip onu yeniden hayata kavuşturma, bunun bedeli cennettir. Çünkü insan en kıymetli varlığını bir başka insanın yaşaması için armağan ediyor'' dedi.

Vali Harput, insanın en değerli varlığının sağlık olduğunu ve yaşanan sıkıntıların herkesin başına gelebileceğini vurgulayarak, ''Bir gün çaresiz vaziyette ölümü bekliyor olabiliriz. Organ bağışına destek verelim. Herkes katkı koysun. Bir can kurtaralım. O can öbür tarafta bizim kurtuluşumuza vesile olur. Herkesi organ bağışı yapmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan ise, organ bağışının istenilen seviyede olmamasının Türkiye'nin en büyük problemlerinden biri olduğunu ifade ederek, ''Avrupa ile kıyasladığımız zaman maalesef istediğimiz seviyelerde değil. Amacımız buradaki çalışmalarla organ bağışına dikkat çekmek halkımızın bu konudaki duyarlılığını artırmak vede teşvik etmektir'' dedi.

''Yeniden doğmak istiyorum''

Programda, doğuştan böbrek yetmezliği olan ve nakil bekleyen 17 yaşındaki İlayda Sezen, ''Yaşamak istiyorum. Organ nakli için asla umudumu kaybetmedim'' diyerek salondakileri duygulandırdı.

Görükle Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencisi Sezen, doğuştan tek böbreği olmadığını, bir böbreğinin ise yetmediğini ve çocukluğundan bu yana korkusunun diyalize girmek olduğunu ifade ederek, ''Diyalize girmemek için elimden geleni yaptım. Böbreğimin fonksiyonunun düştüğünü söylediler. O yüzden elimden başka bir şey gelmiyordu. 16 gündür diyalize giriyorum. Yeniyim, diyalizin zorlukları çok fazla. İstediğim kadar gezip tozamıyorum. İstediğimi yiyemiyorum'' dedi.

Yaşıtlarına göre vücut gelişiminde geri kaldığını, nakil olduktan sonra hayatının düzeleceğine inandığını belirten Sezen, ''Diyalize girince gelişimimin durduğunu söylüyorlardı. Nakil olduğumda ben de kilo alacağım. İyi bir yerlere geleceğim. Hiçbir zaman umudumu yitirmedim ve organ nakli için her zaman bekleyeceğim. Ben diyalize girdiğimde ailem de benim gibi oluyor, zoruma gidiyor. Tek dileğim bir böbrek bulunması. Ben de diğer insanlar gibi rahat ve mutlu olmak istiyorum. Yeniden doğmak istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bursa Valisi Şahabettin Harput, organ bağışı yapan vatandaşlara çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.