SON DAKİKA
Hava Durumu

Organ bağışına bisikletli destek

Uludağ Üniversitesi (UÜ) AKUT Öğrenci Topluluğu, Uludağ Üniversitesi Organ Nakil Merkezi Koordinatörlüğü ve Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bu yıl üçüncüsünü düzenlenen "Organ Bağışı Farkındalık Bisiklet Turu", 200'ü aşkın bisikletlinin katılımıyla gerçekleşti.

Haber Giriş Tarihi: 05.11.2017 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 05.11.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Organ bağışına bisikletli destek

Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndan yola çıkan bisikletli grup, 13 kilometrelik yolu katettikten sonra Zafer Plaza önünde turu sonlandırdı.

UÜ Tıp Fakültesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Yakup Canıtez, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite olarak organ bağışı konusunda ülkede üçüncü sırada bulunduklarını söyledi.

UÜ'nün organ nakli konusunda iyi bir noktada olduğunu vurgulayan Canıtez, şunları kaydetti:

"UÜ olarak kadavradan organ naklinde birinci sıradayız. Canlı vericiden ise Türkiye'de üçüncü sıradayız. Geçen yıl yaptığımız aktivitede bir günde yaklaşık bin organ nakli belgesi tamamlandı. Bu bin verici demektir. Çok önemli bir rakam. Bu yıl da Organ Nakli Haftası nedeniyle bu aktivite düzenlendi. Yaklaşık 200 AKUT üyesi bisikletçimiz pedal bastı. Bu aktivitenin amacı organ nakli konusunda toplumsal duyarlılığı geliştirmek, farkındalığı artırmak ve halkımızın organ nakline verdiği desteği daha da üst noktalara çekmek. Umarım bugün de organ bağışı noktasında önemli destekler edineceğiz."

AKUT Öğrenci Topluluğu adına açıklamalarda bulunan Halil Koktan Güler de etkinliğin amacının insanları organ bağışı konusunda bilgi sahibi yapmak olduğunu belirtti.

Birçok insanın hastanelerde organ sırası beklediğini hatırlatan Güler, "Biz de bu kortej sayesinde ufak da olsa bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu etkinliği üçüncü defadır düzenliyoruz." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.