SON DAKİKA
Hava Durumu

Organ bağışı 5 hastayı daha güldürdü

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen 63 yaşındaki hastanın bağışlanan karaciğeri, böbrekleri ve korneaları 5 hastaya nakledilecek.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2017 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2017 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Organ bağışı 5 hastayı daha güldürdü

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, beyin damarlarında tıkanıklık sonucu 3 gün önce Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan 63 yaşındaki Fahri Balcı'nın beyin ölümü gerçekleşti.

Gelişme üzerine hastane yetkilileri, organ bağışı için Balcı'nın ailesiyle görüştü. Ailenin olumlu yanıt vermesi üzerine Fahri Balcı'nın karaciğeri, böbrekleri ve korneaları başarılı bir operasyonla alındı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Op. Dr. Nurhan Çelik, Balcı'nın yakınlarına başsağlığı dileklerini iletti.

Organ bağışının önemine değinen Çelik, "Aile, organ bağışında bulunarak 5 hastaya yeniden yaşama şansı verdi. Kurtardıkları hayatlar adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Organ Nakli Koordinatörleri Derneği Başkanı Dr. Yavuz Selim Çınar ise karaciğer ve böbreklerden birinin Bursa'da özel bir hastaneye gideceğini, korneaların ameliyatı yaptıkları hastanede kalacağını belirterek, diğer organlar için belirleme çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.