SON DAKİKA
Hava Durumu

'Okulların yüzde 90'ında ya bir ya da hiç hizmetli yok'

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, düzenlenen basın açıklamasında öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yaşadığı hak kaybını anlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 12 Ekim Pazartesi günü okulların bir kısmının daha yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladığını hatırlatan Erdem, "Bursa'da okulların yüzde 90'ında ya bir tane hizmetli var ya da hiç yok. En fazla olanında iki tane hizmetli var. Ama okullar açılacak" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2020 02:07
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2020 02:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Okulların yüzde 90'ında ya bir ya da hiç hizmetli yok'

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının öğretmenler için 31 Ağustos Pazartesi günü başladığını hatırlattı. 31 Ağustos'tan itibaren öğretmenlerin tamamının okutmakla yükümlü oldukları derslerin tam olarak hesaplanıp ek ders ücretlerini almaları gerektiğini kaydeden Erdem, aynı işi yapan öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinde okullara göre farklılıklar gösterdiğini belirtti.

İsteyen öğretmenlerin ders ücreti almak için Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev aldıklarını ifade eden Erdem, kurslar başladıktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "hafta içi yapılan kurslar maaş karşılığı olacak, kurslar hafta sonu yapılarsa eğer öğretmen ek ders ücreti alacak" şeklinde yazının geldiğini söyledi.

Bazı idarecilerin kursları hafta sonuna, bazı idarecilerin ise kursları hafta içine planladıklarını dile getiren Erdem, hafta içine planlanan kurslar nedeniyle öğretmenlerin ek ders ücretlerinde ciddi miktarlarda hak kayıplarının olduğunu ifade etti.

"Okulda yerden kağıt toplayacak bir tane insan yok"

Erdem, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın okulların açılacağını açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulların açılmasına yönelik planlama yapmaya başladığını vurguladı. Cumhurbaşkanın açıklamasından sonra Milli Eğitim Bakanlığı Ziya Selçuk'un 12 Ekim Pazartesi günü okulların bir kısmının daha yüz yüze eğitime başlayacağını açıkladığını hatırlatan Erdem, şunları aktardı:

"Kursları hafta sonuna planlamayan idarecilerle konuştuk. Sonuçta öğretmen arkadaşlar ek ders ücreti almak için kursları geliyor. İdareci, hafta sonu okulda hizmetlinin olmadığı için kursları hafta sonuna alamadığını söylüyor. Hafta içinde okulun nasıl temizletildiğini sorduğumuzda, gönüllü bir velinin hafta içi okulu temizlediğini söylüyor. Bu okulda yerden kağıt toplayacak bir tane insan yok. Okulların yüzde 90'ında ya bir tane hizmetli var ya da hiç yok. En fazla olanında iki tane hizmetli var. Ama şimdi okullar açılacak. Diğer yüzde 10 İmam Hatip okulları. İmam Hatip Okullarında hizmetli eksiği yok. İmam Hatip okullarında kaynak sıkıntısı da yok."

Erdem, salgında vaka sayılarının 800'ün altına düşmesiyle ve okullarda gerekli bütün tedbirlerin alınarak okulların açılması gerektiğini söyledi.

"Milli Eğitim Müdürlüğü sorunlara duyarsız kalmamalı"

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sorunlara duyarsız kalmamasını istediklerini vurgulayan Erdem, "Ek bordro düzenleterek arkadaşlarımızın kayıplarının karşılanmasını sağlamalıdır. Öğretmenlere yapılan ek ders ödemelerinde yaşanan keyfiyete mutlaka MEB'in müdahale etmesi lazımdır. Mevzuat, çalışanların haklarını daraltacak şekilde yorumlanamaz. Öğretmenlerin ek derslerinin kesilmesine sessiz kalmayacağımızın bilinmesi lazım. MEB acil sorumluluk almalı." diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapmak istediklerini belirten Derviş Erdem, Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşme olanakları bulamadıklarını ya da görüşülse bile bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Erdem, "Bırakın önerilerimizi dinlemeyi her fırsatta sudan bahaneler ve asılsız şikayetlerle arkadaşlarımız hakkında soruşturma başlar başlamaz, "İdari Tasarruf" diye sürgün edilmektedir. Daha üç gün önce bir okul müdürü arkadaşımız, ifadesi bile alınmamışken 110 km uzakta bir okula sürgün edilmiştir. Üstelik bu ilk de değildir. Disiplin kurulunda ceza bile almayan arkadaşlarımız yine sürgün edilmiştir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.