SON DAKİKA
Hava Durumu

Okullar açıldı emniyet de harekete geçti

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla 42 ekipte 100 personelin katılımıyla okul çevrelerinde güvenlik uygulaması gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2019 15:47
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2019 15:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Okullar açıldı emniyet de harekete geçti

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte polis ekiplerinin okulların çevresindeki güvenlik uygulamaları da başladı. Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde tespit edilen 19 okulun çevresindeki iş yerleri, oyun salonları, parklar, binalar ve metruk yerler denetlendi.

Okul servisleri ile okul önünde bekleyen şüpheli araç ve kişiler, Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasına tabi tutuldu. Servis şoförlerine, araç kapasitesinden fazla öğrenci almamaları, araçta müzik çalmamaları, muavin veya hostes bulundurmaları ve öğrenci unutmamaları için uyarılarda bulunuldu. Emniyet kemeri ve servis araçlarında bulunması gereken ekipmanlar da kontrol edildi.

Ayrıca, okul çevrelerindeki bazı metruk yerler, tehdit oluşturma ihtimaline karşı belediye yetkilileriyle yapılan istişareler sonucu yeni eğitim öğretim yılı öncesi yıkıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.