SON DAKİKA
Hava Durumu

Okul sığınağından dünya şampiyonluğuna

Bursa'da okullarının sığınağında hazırlandıkları Dünya Bocce Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Öztürk kardeşler, Türkiye'ye bocce sporunda ilk dünya şampiyonluğunu kazandırmanın gururunu yaşıyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Okul sığınağından dünya şampiyonluğuna

Dünyanın en eski spor dallarından biri olarak bilinen boccede Türkiye'yi Çin'deki Dünya Şampiyonası'nda temsil eden İnci Ece ve Buket Öztürk kardeşler, okulun sığınağında hazırlandıkları şampiyonada altın madalya kazanmanın gururunu yaşıyor.

Hasanağa TOKİ Ortaokulu Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu olan 21 yaşındaki İnci Ece ve 16 yaşındaki kardeşi Buket Öztürk, 21-28 Ekim'de Çin'in Jiaxing şehrindeki Volo Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda, okulun bahçesinde ve sığınağında yetersiz koşullara rağmen günde çift idman yaparak altın madalya kazandı.

Daha önce İspanya'nın Tarragona kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda altın madalya alan İnci Ece, bu kez milli takımlar düzeyinde takım arkadaşı Necla Şahin ile röle disiplininde altın madalyaya ulaştı. Kardeşi Buket ise altın nokta disiplininde altın madalya elde etti.

Türkiye'nin 25 yıllık bocce tarihine isimlerini yazdıran İnci Ece ve Buket kardeşler, ülke sıralamasında Türkiye'nin yukarılara tırmanmasına büyük katkı sağladı.

"Türkiye'nin bocce sporunda ilk dünya şampiyonluğu"

Uludağ Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi olan İnci Ece Öztürk, bocceye voleybol oynarken antrenörünün kendisini keşfetmesiyle başladığını aktardı.

Dünya Şampiyonası'na hazırlanırken çok fedakarlık yaptıklarını ifade eden İnci Ece, şöyle konuştu:

"Kardeşim de ben de bu sporu tutkuyla seviyoruz. Antrenman bitiyor, eve geldiğimizde başka takımların, liglerin videolarını izliyoruz. Hocamız bize şampiyonluğu elde edebilmek için almamız gereken puanlardan bahsetmişti, biz de onu orada gerçekleştirdik. Beslenmemize dikkat ettik, yeri geldi arkadaşlarımızla buluşmayıp fedakarlık yaptık. Sosyal hayatımızı biraz ikinci plana attık. Bahçelerde, parklarda, okulun sığınağında çalışa çalışa ülkemize dünya şampiyonluğu kazandırdık. Bu başarımız Türkiye'nin bocce sporunda ilk dünya şampiyonluğudur."

"Olimpiyatlarda da şampiyon olmak istiyorum"

16 yaşında Dünya Şampiyonu olarak altın madalya alan Buket Öztürk ise bocce sporuna ablasından özenerek başladığını belirtti.

Buket, rakiplerinin gücünü bildiklerini ve ona göre şampiyonaya hazırlık yaptıklarını vurgulayarak, "İlkokul 3'üncü sınıfta bu spora başladım. Çok eğlenceli bir spor, yaparken çok keyif alıyorum. Annem ve babam bize çok destek oldu. Bundan sonraki hedefim, dünya şampiyonluğu derecesini devam ettirip olimpiyatlarda da şampiyon olmak istiyorum, kendime güveniyorum." şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.