SON DAKİKA
Hava Durumu

'Okul olabiliyorsa neden hastane olarak açılmıyor?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Bursa Şehir Hastanesi'nin açılmasından sonra kapatılan ve 'deprem riski' taşıdığı iddia edilen Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin, eğitim kurumu olarak verileceğine ilişkin iddiaları TBMM gündemine taşıdı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2020 12:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2020 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Okul olabiliyorsa neden hastane olarak açılmıyor?'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Şehir Hastanesi açıldıktan sonra şehir merkezindeki Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi dışındaki bütün hastanelerin kapatıldığını, bunlardan birinin de Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi olduğunu söyledi.

Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin Deprem Yönetmeliğine uygun olmadığı için yıkılacağının söylendiğini hatırlatan Sarıbal, "Oysa şimdi bu hastane binasının tadilat yapılarak bir eğitim kurumuna devredileceği söylentileri var. Hastalar için risk oluşturan bir bina öğrenciler için risk oluşturmuyor mu?" diye sordu.

Şehir merkezinden 19 kilometre uzakta olan Şehir Hastanesi'ne gidemeyen hastaların Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesine gittiğini, bu yüzden hastanenin hasta yoğunluğunun inanılmaz boyutlarda arttığına dikkat çeken Orhan Sarıbal, "Şehir merkezinde hastane ihtiyacı büyük. Eğer Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi tadilat yapılarak hizmet verecek hale geliyorsa neden hastane olarak hizmete sokulmuyor?" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

Konuyu bir soru önergesi ile TBMM'ye taşıdıklarını ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtını kamuoyu ile paylaşacaklarını aktaran Sarıbal'ın TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesi şöyle:

"Bursa Şehir Hastanesinin hizmete girmesi ile birlikte, şehir merkezindeki, Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çekirge Devlet Hastanesi dışındaki bütün hastaneler, kapatıldı.

Kapatılan hastaneler içinde deprem yönetmeliğine uygun olmadığı için haklarında riskli yapı raporu bulunan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi de bulunmaktaydı.

Ancak aldığımız bilgilere göre, depreme dayanıklı olmadığı için yıkılacağı ifade edilen Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin, tadilat yapılarak özel bir eğitim kurumuna verilecek.

Bu bilgiler ışığında;

Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı iddia edilerek boşaltılan ve hizmetten alınan Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi binası için ne düşünülmektedir?

Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı belirtiline Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'nin yapılacak tadilat sonrası, özel bir eğitim kurumuna devredileceği iddiası doğru mudur?

Deprem yönetmeliğine uygun olmadığı yani depreme dayanıklı olmadığı iddia edilen bir binanın eğitim kurumuna dönüştürülmesinin gerekçesi nedir? Hastalar için risk oluşturan bir yapı öğrenciler için risk oluşturmuyor mu?

Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi, tadilat sonrası kullanılabilir bir bina ise neden hastane olarak yeniden hizmete sokulmamaktadır?

Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesinde verilen poliklinik hizmetlerinin yüzde 40'ı kadarı da acil bölümünde hastalara hizmet verilmekteydi. Türkan Akyol Hastanesinin kapatılması ile buraya gelen acil hastaların hepsi Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmekte ve büyük bir hasta yığılmasına neden olmaktadır. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşımaz hale geldiği hasta yükünü hafifletmek için ne gibi tedbirler almayı düşünüyorsunuz?

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde büyük bir yığılmaya ve poliklinik hizmetlerinin aksamasına neden olan hasta yükünün azaltılması için Türkan Akyol Göğüs Hastalıkları Hastanesi'ni yeniden hizmete sokmayı düşünüyor musunuz?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.