SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğretmen atamalarına KHK ayarı

Sözleşmeli öğretmenlik atamaları için düzenlenen sözlü sınava "KHK gölgesi" düştü. KPSS'de yüksek puan almasına karşın OHAL KHK'si ile yakını ihraç edilen bazı adaylar mülakatta baraj altında bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 19:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 19:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğretmen atamalarına KHK ayarı

Tepkilerin sandığa yansımasını önlemek amacıyla 24 Haziran seçimlerinin sonrasına bırakılan sözleşmeli öğretmen atamaları için sözlü sınav sonuçları açıklandı. Sınavın düzenlendiği tarihten aylar sonra yeni bakanın ilk iş gününde açıklanan sonuçlarda, sınava giren 60 bin öğretmen adayından yüzlercesinin ihraç edilen yakınları nedeniyle baraj altı bırakılarak mülakatta elendikleri öne sürüldü.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL KHK'leri ile ihraç uygulamasının, ihraç edilenlerin yakınlarına devlet memurluğu kapılarının kapanmasına yol açtığı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sözleşmeli öğretmen sözlü sınavlarına öğretmen olmak umuduyla giren adaylardan yakını KHK ile ihraç edilmiş olanlar mülakatta baraj altında kalarak öğretmen olma şansını kaybetti.

FETÖ gerekçesiyle kapatılan üniversitelerden mezun olan öğrencilerin büyük bölümünün de baraj altında bırakıldığı öğrenildi.

"Emeğimiz çalındı"

Mülakata giren adayların büyük kısmı, mülakatta geçer not alsa da güvenlik soruşturmasının olumsuz neticelenmesi gerekçe gösterilerek elendi. Birçok aday ise KPSS'de yüksek puan almasına karşın mülakatın baraj puanı olan 60'ın altında not verilerek sistem dışına itildi. Mülakatta geçemeyen öğretmen adaylarının çoğunluğunu KHK ile ihraç edilen bir yakını bulunan adaylar oluşturdu. Öğretmen adayları sosyal medyada, "Emeğimiz çalındı" diyerek isyan etti. Mülakatlarının iyi geçtiğini, ancak KPSS puanlarının çok altında not verilerek elendiklerini ifade eden adaylar sonuçlara itiraz edeceklerini söyledi.

Krizin nedeni güvenlik soruşturması

Yeni kabinede yer almayan eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamalarına göre, öğretmen adayları atama öncesinde iki kez güvenlik soruşturmasından geçirildi. MEB, KPSS puanıyla mülakata girmeye hak kazanan öğretmen adaylarının isimlerini, sakıncaları olup olmadığının araştırılması için MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğüne bildirdi. Edinilen bilgiye göre, mülakat sonuçlarında AKP iktidarları döneminde rutin hale getirilen güvenlik soruşturması etkili oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.