SON DAKİKA
Hava Durumu

'Öğrenme Şenliği' Bursa'da başladı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Öğrenme Şenliği" Bursa'da başladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2018 23:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2018 23:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Öğrenme Şenliği' Bursa'da başladı

Kent Meydanı'nda düzenlenen şenlikte, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitimi Merkezi, Bursa Olgunlaşma Enstitüsü Müdürlüğü ve BUSMEK'te açılan kurslarla ilgili bilgi vermek ve gelen ziyaretçilere uygulama yaparak öğrenmenin önemini anlatmak üzere çeşitli stantlar açıldı.

Şenliğin açılışında konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Batman Gercüş'te saldırı sonucu şehit düşen askerlere rahmet diledi.

Dülger, şenliğin, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından 2012-2013 eğitim öğretim yılında başlatıldığını hatırlatarak, "Bu süreç 4 ilimizde başlamıştı. Mutlulukla ifade etmem gerekiyor ki, o 4 ilden biri de Bursa ilimizdi. Bugün bu şenliğin 2018-2019 eğitim öğretim yılı başında tekrar Bursalı vatandaşlarımızın görmelerine imkan tanınması noktasında okul müdürlerimizin, öğretmenlerimizin ve vatandaşımızın el emeği göz nurunu sizlerle buluşturmaya çalışacağız." dedi.

Geçen eğitim öğretim yılında Bursa'da 10 bin 425 kurs açıldığı bilgisini veren Dülger, şunları söyledi:

"Bu kurslarda 225 bin 800'e yakın Bursalı hemşehrimize fayda sağladık. Bu faydalar istihdama yönelik, meslek edinmeyle alakalı kurslar olmak birlikte, kişisel gelişimi sağlayan, dünyayı daha iyi tanımayı hedefleyen ayrıca geçmiş kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen el emeği göz nuru nakış gibi, ebru gibi ve hat gibi mazimizi geleceğimize taşıyacak berrak sular olan sanatları da halkımızla buluşturmaya çalıştık."

Dülger, konuşmasının ardından beraberindekilerle stantları gezdi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.