SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrenciler kendi masallarını kitap yaptılar

Bursa Merkez Nilüfer ilçesindeki İbrahim Uyar İlkokulu 3-D sınıfı öğrencileri, sınıf öğretmenleri Canan Durmazoğlu ve drama eğitmeni Taner Gökbayrak'ın öncülüğünde düzenledikleri sosyal sorumluluk projesi kapsamında kendi masallarını ürettiler.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2019 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2019 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğrenciler kendi masallarını kitap yaptılar

İbrahim Uyar İlkokulu 3-D sınıfı öğrencilerinin Yaratıcı Yazın Atölyesi kapsamında ürettikleri masallar velilerin de katkılarıyla bir kitap haline getirildi. Okullarında düzenledikleri kitap tanıtımı ve imza günü etkinliği ile kitaplarını tanıtıp satışını yapan öğrenciler Bursa'da bir ilke imza attılar.

Drama ve Yaratıcı Yazın Eğitmeni Taner Gökbayrak yaptıkları projenin sözlü edebiyat ürünlerinden olan masalların günümüze taşınması ve yeniden üretilmesi kapsamında çocuklara pek çok fırsat sunduğunu belirtti. Gökbayrak, "Bu çalışma sayesinde çocuklarımız 'çatışma, karakter, zaman' gibi edebi metinlerdeki temel unsurları öğrenip uygulama fırsatı bulmuştur" dedi.

Sınıf Öğretmeni Canan Durmazoğlu ise bu sosyal sorumluluk projesi sayesinde çocukların  bir başkasını düşünebilme empatisini kazandığını belirterek öğrencileriyle gurur duyduğunu ifade etti.

3-D sınıfı öğrencileri yazdıkları masalların ana karakterlerini ve masal resimlerini sergilediler. Öğrencilerin çalışması, sergiye Nilüfer Belediye Başkanını temsilen katılan Tuğçe Savaş, Barış Mahallesi Muhtarı Sevilay Karaca ve diğer katılımcıların takdirini topladı.

Proje kapsamında kitap satışı sonrası elde edilen gelir bir çocuk yardım kuruluşuna bağışlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.