SON DAKİKA
Hava Durumu

Öğrenci velisi okul basıp öğretmeni darp etti

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan bir okulda öğretmenlik yapan Hamit Ergün, tokat attığı gerekçesiyle bir öğrencinin velisi tarafından okulda darp edildi. Öğretmene yapılan saldırı eğitim sendikaları tarafından olayın yaşandığı okulun önünde protesto edildi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2020 23:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2020 23:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öğrenci velisi okul basıp öğretmeni darp etti

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde bulunan Nesrin Fuat Bursalı İlkokulunda öğretmen Hamit Ergün, bir veli tarafından darp edildi. İddiaya göre, öğretmen Hamit Ergün, üçüncü sınıf öğrencisine tokat attı. Öğrencinin öğretmenin kendisine tokat attığını ailesine anlatması üzerine A.Y. isimli veli okula gelerek öğretmeni sınıftan çıkartıp okul koridorunda darp etti. Olayın polis ekiplerine bildirilmesi üzerine okula gelen ekipler veli A.Y.'yi gözaltına aldı. Öğretmen Hamit Ergün ise kendisine darp eden veliden karakola giderek şikayetçi oldu. 

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen A.Y.'nin adli kontrol şartıyla serbest kaldığı öğrenildi.

Öğretmenin darp edildiği anlar okulun güvenlik kameralarına yansıdı. 

"Öğretmene şiddet sona ersin"

Olay üzerine bir araya gelen eğitimciler, öğretmen Hamit Ergün'ün veli tarafından darp edilemesini protesto etti. Türk Eğitim Sen,  Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Bir Sen'li eğitimciler, öğretmene darbın yaşandığı okulun önünde buluşup "Öğretmenime dokunma" dediler. 

Basın toplantısında Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derya Şimşek Aksakal, Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Eğitim Bir Sen 1 Nolu şube başkanı Ramazan Acar, Türk Eğitim Sen Bursa 3 nolu şube Başkanı Altuğ Meşe ve Türk Eğitim Sen 2 Nolu Bursa Şube Başkanı Fatih Gümüş konuşma yaptı.

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, basın toplantısında yaptığı konuşmada, "Toplumda öğretmenin saygınlığını yerle bir eden, onun vahşi saldırılarla karşı karşıya kalmasını sağlayan yanlış politikalarla ilgili olumlu somut, pozitif yönde bir değişim olmadığını görüyoruz. Yıllardır öğretmenin saygınlığını toplum nezdinde tartışanların, 'velimi üzeni, bende üzerim' diyenlerin, öğretmenleri cami avlusunda yem verilen güvercinlere benzetenlerin, öğretmenlik mesleğinin 3 ay tatil yapılan, çok az çalışan, çok fazla parayı, itibarı, hakkı, hukuku, saygınlığı hak etmediğini düşünen yöneticilerin sürdürdükleri ve ısrar ettikleri yanlış politikaların sonucunu Hamit öğretmenimiz, Hamit öğretmenlerimiz eğitimde şiddet olarak, kimi zaman kurşunlanarak, kimi zaman bıçaklanarak ödemek durumunda kalıyoruz. Bu bir toplumsal algı meselesidir. Öğretmen mesleğini yaparken güvenliğini sağlamak öncelikle devletin görevidir." dedi.

Özkan Rona, öğretmenin neden darp edildiğini ise şu sözlerle aktardı:

"Hamit öğretmenimiz, 35 yıllık bir eğitimci. Koridorda kendisine çarpan öğrenciye, birine çaprıldığı zaman özür dilenmesi gerektiğini öğretmeye çalıştığı nedeniyle saldırıya uğruyor. O vahşi saldırıyı yapan velinin çocuğuna 'iyi bir insan' olmanın bir davranışını daha öğretmek istediği için saldırıya uğruyor. Hamit öğretmen arkasını dönüp gitmiyor. Sorumlu bir eğitimci olarak öğrenciye yaptığı davranışın karşılığında olumlu bir davranış göstermesi gerektiğini öğrettiği için saldırıya uğruyor. Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz."

Eğitimi yönetenlerin de orada olması gerektiğini belirten Rona, "İl Milli Eğitim Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, yöneticiler de bugün burada sendikaların, öğretmenlerin bu dayanışmasına ortak olsalardı. 'Öğretmenimizin yanındayız' cümlesini fiilen gösterselerdi. Umuyoruz ki devleti temsil edenlerin himayesindeki bir öğretmene böyle vahşi bir saldırının ardından 'Öğretmenime dokundurtmam' denilen bir tabloyla karşılaşırız." diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden açıklama

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise 'gerekli mercilerce işlemlere ivedilikle' başlandığı belirtildi. 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

"Nilüfer Nesrin Fuat Bursalı İlkokulu'nda 13.02.2020 günü bir öğretmenimize ders saatinde sınıfından çağırılarak gerçekleştirilen saldırı, bu ülkenin yarınları için büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini yerine getiren tüm eğitimcilerimizi ve bizi derinden üzmüştür. 

Öğretmenimize ve tüm eğitim camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Konuyla ilgili gerekli mercilerce işlemlere ivedilikle başlamış olup Müdürlüğümüzce de inceleme başlatılmıştır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.