SON DAKİKA
Hava Durumu

'Öğrenci 'dert' okuyor, öğretmen 'çile' dolduruyor'

İYİ Parti Bursa İl Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkanı Erdal Ay, "18 yıllık iktidarın, ekonomi başta olmak üzere pek çok konuda olduğu gibi Eğitim-Öğretim alanında da sınıfta kaldığını görmekteyiz. Bir tarafta her sene eğitim sisteminde değişiklikler yapan siyasiler ve idareciler, diğer tarafta ise deneme tahtasına dönmüş öğrenciler; sonuç itibari ile de içinden çıkılmaz bir hal almış olan milli eğitim sistemi" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2021 13:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2021 13:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Öğrenci 'dert' okuyor, öğretmen 'çile' dolduruyor'

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı, "İktidarın Eğitim Politikası ve Pandeminin Etkisi" konulu basın açıklaması parti il başkanlığında gerçekleştirildi. 

2020-21 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi'nin bittiğini dile getiren İYİ Parti Bursa İl Eğitim Politikalarından Sorumlu Başkanı Erdal Ay, "18 yıllık iktidarın, ekonomi başta olmak üzere pek çok konuda olduğu gibi Eğitim-Öğretim alanında da sınıfta kaldığını görmekteyiz. Bir tarafta her sene eğitim sisteminde değişiklikler yapan siyasiler ve idareciler, diğer tarafta ise deneme tahtasına dönmüş öğrenciler; sonuç itibari ile de içinden çıkılmaz bir hal almış olan milli eğitim sistemi... Bursa'mızda onlarca, ülkemizde ise yüzlerce, yeniden yapılmak üzere yıkılan ama her nedense bir türlü yapılmayan okullarımız var." dedi.

"10 AYDA TEK ÇİVİ ÇAKILMADI!"

Uzaktan eğitim uygulamasının 10 aydır devam ettiğini belirten Ay, şöyle konuştu:

"Okulları yenilemek için son derece önemli bir fırsat yaratmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı Faaliyet Raporu'na göre, ikili eğitim yapılan okul oranı yüzde 25'dir. Başka bir ifade ile Türkiye'de, her dört okuldan birinde ikili eğitim yapılıyor. Spor salonu bulunan okul oranı, sadece yüzde 13 ve okulların yüzde 87'sinde, beden eğitimi yapacak alan yok. Diğer açıdan maalesef okullarımızın yüzde 61'inde kütüphane, yüzde 62'sinde de çok amaçlı salon bulunmuyor. Bu da göstermektedir ki, inşaatçılığı ile övünen, ekonomik kalkınmayı dağa, taşa, ovaya, bayıra beton atmaya endeksleyen bu iktidar, okullarımızın yenilenmesi konusunda tam anlamıyla sınıfta kalmıştır."

"FATİH PROJESİ FOS ÇIKTI!"

Türkiye'de sadece 150.000 tablet dağıtıldığını söyleyen Ay, "FATİH projesi ile vaat edilenlerin hiçbiri gerçekleşmemiştir. Çocuklarımız, ebeveynlerinin cep telefonlarını da kullanarak, 3 kişi ile aynı anda eğitim almak zorunda bırakılmıştır. Bursa'mızda online eğitime; Yıldırım ilçesi Ankara asfaltı altı yüzde 40, üst mahalleleri yüzde 65, Nilüfer ilçesi ise yüzde 85 oranında dahil olabilmişlerdir. Tablet dağıtımı ise Bursa gibi bir metropolde sadece yüzde 10 oranında gerçekleşmiştir. Elektronik Bilişim Ağı (EBA) çöktüğünde, EBA'nın kapasitesinin 40 bin öğrenciyle sınırlı olduğunu dahi bilmeyen Milli Eğitim Bakanı, eğitimdeki sorunlardan uzak, son derece rahat bir tavırla, 'Bunda ne var, demek ki çok tercih ediliyoruz' diyebilmiştir." diye konuştu.

"EK GÖSTERGE YALAN OLDU"

Öğretmenlerin sorunlarını dile getiren Ay, "18 yılda KPSS'ye giren 100 öğretmen adayından sadece 16'sının atanmış olması, geriye kalan 84'ünün ise başka alanlarda günübirlik işler yaparak ekmek derdine düşmek zorunda kalmalarıdır. 'Atanamayan Öğretmen Ordusu'nun çaresiz neferleri olarak, bu insanların maalesef umutsuzca, bir sonraki KPSS'yi beklemekten başka şansları yok. Ücretli-Sözleşmeli öğretmenlerimizin devasa problemleri orta yerde dururken, kadrolu öğretmenlerimizin; kendilerine defalarca söz verilmesine rağmen 3600 ek göstergelerine kavuşamamış olmaları da zaten ayrı bir garabet. Bu yüzden geçim kaygısı taşıyan öğretmeler ne acıdır ki, emekli dahi olamıyorlar. Sonuç itibari ile AKP, sektörlerin çoğunda olduğu gibi eğitimci istihdamında da geçer not alamadı." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.