SON DAKİKA
Hava Durumu

Öcalan'ın çağrısı ile açlık grevleri bitirildi

Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Uysal, İmralı'da hükümlü bulunan PKK lideri Öcalan'ın, "Başta açlık grevi ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında eyleminizin sona ermesini bekliyorum" dediğini bildirdi. HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu 4 milletvekili, "açlık grevi" eylemine son verdi.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2019 16:48
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2019 16:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Öcalan'ın çağrısı ile açlık grevleri bitirildi

Asrın Hukuk Bürosu Avukatı Newroz Uysal, İmralı'da görüştükleri PKK lideri Abdullah Öcalan'ın hazırladığı bir metinde, açlık grevlerine ilişkin, "Başta açlık grevi ve ölüm orucuna kendini yatırmış arkadaşlar olmak üzere iki avukatımın yapacağı geniş açıklamalar ışığında eyleminizin sona ermesini bekliyorum." dediğini kaydetti.

Asrın Hukuk Bürosu avukatları, Öcalan ile İmralı Adası'nda 22 Mayıs tarihinde yaptıkları görüşmeye ilişkin Taksim'deki bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Asrın Hukuk Bürosu, İmralı F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan müvekilleri Abdullah Öcalan'ın cezaevlerinde başlayan açlık grevi ve ölüm oruçlarına ilişkin mesajını kamuoyuna açıkladı. Cezaevlerindeki açlık grevi ve ölüm oruçlarındaki çağrıda bulunarak eylemlerin sona ermesini beklediği mesajını ileten Öcalan "Bana ilişkin maksadınızın hasıl olduğunu da rahatlıkla belirtip hepinize en derin sevgi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Asıl bundan sonrasında da bana yeterli yoğunluk ve iradeyle eşlik etmenizi de özenle belirtiyor ve umuyorum" ifadelerini kullandı.

HDP'li milletvekiller 'açlık grevi'ni sonlandırdı

Öcalan'ın mesajının ardından HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in de aralarında bulunduğu 4 milletvekilinin "açlık grevi" eylemine son verdiği açıklandı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarının Abdullah Öcalan'la İmralı Adası'nda 22 Mayıs'taki görüşmelerine ilişkin İstanbul'da düzenledikleri ve Öcalan'ın "Açlık grevi ve ölüm orucuna son verin" çağrısının okunduğu basın toplantısının ardından, "açlık grevi" yapan HDP milletvekilleri Tayip Temel, Murat Sarısaç ve Dersim Dağ, HDP Diyarbakır İl Başkanlığında çocukları cezaevlerinde bulunan kadınlarla basın açıklaması yaptı.

Milletvekili Temel, yaklaşık 200 gündür "açlık grevi" yapan Leyla Güven'in bu eylemine son verdiğine ilişkin gönderdiği açıklamayı okudu.

Milletvekilleri Sarısaç ve Dağ ile kendisinin de "açlık grevi"ne son verdiğini belirten Temel, "açlık grevi"nde bulunan herkesin eylemlerini sona erdirmesini beklediklerini söyledi.

Bu arada milletvekili Güven, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki evinden 112 Acil Servis ekiplerince kontrol için özel bir hastaneye götürüldü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.