SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'in kurucu Belediye Başkanı hayatını kaybetti

Nilüfer'in kurucu ilk Belediye Başkanı Ziya Güney 73 yaşında hayatını kaybetti. Güney, rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi görüyordu.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2018 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2018 18:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer'in kurucu Belediye Başkanı hayatını kaybetti

Bursa'nın büyükşehir statüsüne geçmesi ile kurulan 3 merkez ilçeden Nilüfer'in kurucu ve ilk Belediye Başkanı Ziya Güney 73 yaşında hayatını kaybetti. Güney, rahatsızlığına bağlı olarak bir süre hastanede tedavi görmüştü.

Ziya Güney'in cenazesi yarın saat 11.30'da Nilüfer Belediyesi Halk Evi önündeki törenin ardından FSM Camii'nde kılınacak Cuma namazı sonrası İhsaniye Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Ziya Güney'in vefatını duyurdu.

Ziya Güney kimdir?

Nilüfer Belediyesi 1. Dönem Belediye Başkanı Ziya Güney 1945 yılında Bursa'da doğdu. İlk, orta ve liseyi Bursa'da tamamlayan Güney, İstanbul Maçka Yüksek Teknik Okulu İnşaat Şubesi'nden mezun oldu.

Askerlik görevinin ardından 1970 yılında Federal Almanya'ya giden Güney, bir taraftan İnşaat Mühendisliği öğretimini tamamlarken diğer taraftan, belediyecilik, şehircilik ve çevre konularında araştırmalar yaptı. 1978'de Bursa'ya dönen ve serbest çalışmanın yanında aktif siyasete başlayan Ziya Güney, yerel gazetedeki köşesinde Türkiye ve Bursa'nın önemli şehircilik ve çevre sorunlarını kaleme aldı.

Doğru Yol Partisi'ndeki siyasi yaşamında il ve ilçe başkanlıkları ile 1989-1994 yılları arasında Nilüfer'in ilk Belediye Başkanlığını yapan Ziya Güney evli ve 3 kız babasıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.