SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'den barış şarkıları yükseldi

Nilüfer Belediyesi'nin 21 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenlediği etkinlikte, barış çağrıları yankılandı. Çocukların, barışa olan özlemi dizelerle dile getirdiği gecede, Bir Sabahattin Ali Trajedisi-Kayıp Kemiklerin İzinde belgeseli de gösterime sunuldu. Aysun-Ali Kocatepe, barış şarkıları seslendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2018 16:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2018 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer'den barış şarkıları yükseldi

Nilüfer Belediyesi'nin, 21 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında düzenlediği etkinlikte dünyaya barış çağrıları yapıldı. Etkinlikte, Sabahattin Ali de eserleriyle anıldı. Nâzım Hikmet Kültürevi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nebil Özgentürk, Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali ile torunu İdil Laslo ve çok sayıda barış sevdalısı katıldı.

Etkinlik, Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Üyeleri'nin, Nâzım Hikmet'in "Kız Çocuğu" adlı şiirinden dizeleri seslendirmesiyle başladı. Çocuklar daha sonra "Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi Barış İstiyor" yazılı pankartla sahneye çıktı.

Gece, yönetmenliğini Nebil Özgentürk'ün yaptığı, Sabahattin Ali'nin yaşamını konu alan "Bir Sabahattin Ali Trajedisi-Kayıp Kemiklerin İzinde" adlı belgeselin gösterimi ile devam etti.

AYSUN VE ALİ KOCATEPE'DEN BARIŞA ŞARKILAR

Belgesel gösteriminin ardından Aysun-Ali Kocatepe konser verdi. Ali Kocatepe, Nâzım Hikmet, Sabahattin Ali, Yahya Kemal Beyatlı gibi ustaların şiirlerinden bestelediği eserleri Aysun Kocatepe ile birlikte seslendirdi. Konserin sonunda Aysun-Ali Kocatepe ve Nebil Özgentürk, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'i sahneye davet etti ve İzmir Marşı hep birlikte seslendirildi. Salonu tıklım tıklım dolduranlar, sahnedekileri ayakta alkışladı.

Gecede, Sabahattin Ali'nin torunu ve Filiz Ali'nin kızı İdil Laslo'ya doğum günü sürprizi yapıldı. Başkan Mustafa Bozbey, Filiz Ali ve Nebil Özgentürk, İdil Laslo'yu sahneye davet ederek doğum günü pastasını kesti.

Gecenin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, etkinlikte yer alanlara anmalık vererek teşekkür  etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.