SON DAKİKA
Hava Durumu

'Nilüfer'de memnuniyet oranı yüzde 83'

Nilüfer Belediyesi'nin hizmet kalitesinin vatandaşlar üzerindeki algısını anket çalışmasıyla araştıran ODTÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Yavuz, halkın memnuniyet oranını yüzde 83 olarak belirlediklerini açıkladı. Yavuz, Nilüfer Belediyesi'nin yerel katılım yöntemlerini etkili bir şekilde kullanabildiğini ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Nilüfer'de memnuniyet oranı yüzde 83'

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Yavuz, yerel yönetim uygulamaları ile dikkat çeken Nilüfer Belediyesi'ni araştırma konusu yaptı.

Nilay Yavuz,  "Vatandaşların Belediye Hizmet Kalitesi Algısı ve Yerel Katılım İlişkisi: Nilüfer Belediyesi Örnek Olay İncelemesi" adını verdiği TÜBİTAK araştırma projesi kapsamında, Nilüfer Belediyesi hizmetlerinin, vatandaşlara nasıl yansıdığını araştırdı. Doç. Dr. Yavuz, Nilüfer'in 64 mahallesinde yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını, ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çobanoğlu Salonu'nda düzenlenen panelde açıkladı.

Mahalle komiteleri anlatıldı

Panelin ilk oturumunda Nilüfer Belediyesi Mahalle Komiteleri ele alındı. ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Başkanı  Prof. Dr. Ayşe Ayata'nın moderatörlüğünü yaptığı panelde Mahalle Komiteleri Büro Sorumlusu Musa İpekten, mahalle komitelerinin işleyişini örneklerle anlattı. Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Derya Özgök, mahalle komitelerinin belediye hizmetlerine katkılarını anlatırken, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp de mahalle komitelerinde yerel katılım açısından karşılaşılan problemlere değindi. Paneli ilgiyle takip eden çeşitli üniversitelerden akademisyenler, öğrenciler ve kent konseyleri temsilcileri, sorularına da yanıt buldu.

'Bana  ilham veren Nilüfer Belediyesi oldu'

Panelin ikinci oturumunda ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nilay Yavuz ve Prof. Dr. Tarık Şengül "Vatandaşların Belediye Hizmet Kalitesi Algısı ve Yerel Katılım İlişkisi: Nilüfer Belediyesi Örnek Olay İncelemesi" araştırma projesinin sonuçlarını açıklayarak değerlendirmelerde bulundular.

Nilüfer Belediyesi'nin, Türkiye'de yenilikçi katılım uygulamalarıyla tanındığını ve hizmet kalitesi açısından öne çıkan belediyeler arasında yer aldığını belirten Doç. Dr. Nilay Yavuz, "Bu araştırmada bana  ilham veren Nilüfer Belediyesi oldu. Akademik bir çalışma yaparken, tesadüfen Nilüfer Belediyesi'nin hizmet kalitesi açısından öncü belediyelerden olduğunu ve mahalle komiteleri girişiminden haberdar oldum. Yerel katılım yöntemlerini etkili bir şekilde kullanabildiğini öğrendim. Bir akademisyen olarak bu iki uygulama arasında nasıl bir ilişki olduğunu incelemek istedim" dedi.

'Nilüfer Belediyesi'nden memnuniyet düzeyi yüzde 83'

Hizmet kalitesinin soyut ve çok boyutlu bir kavram olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yavuz, "Belediye hizmet kalitesi, vatandaşın hizmet, beklenti düzeyi ile algıladığı hizmet durumu arasındaki farkı gösteriyor. Vatandaşın memnuniyet düzeyini, hizmeti almadan önceki kalite beklenti düzeyi ile karşılaştırıyoruz. Bu ikisi arasındaki fark, bize vatandaşın belediye hizmetleriyle ilgili kalite algısını veriyor. Hizmet kalite boyutları, güvenilirlik, empati, heveslilik, yeterlilik ve fiziksel özelliklerden oluşuyor" şeklinde konuştu.

ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilay Yavuz, yaptığı araştırmaya göre vatandaşların, genel olarak Nilüfer Belediyesi'nden memnuniyet düzeyinin yüzde 83 olduğunu açıklarken, çeşitli belediye hizmetlerinden memnuniyet oranının da 5 üzerinden ortalama 4'e yakın olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.