SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer'de dikkat çeken içme suyu raporu

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Bürosu tarafından İl Halk Sağlığı Laboratuarları'nda yaptırılan analizlerde, içme suyunda alüminyum değerlerinin üst sınırlarda olduğu gözlendi. Barajlardaki ham suda alüminyum seviyesinin düşük olmasına rağmen, şebekeye verilen kuyu sularının analiz değerlerini yükselttiği tahmin ediliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2017 23:36
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2017 23:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer'de dikkat çeken içme suyu raporu

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Bürosu, Bursa'nın içme suyu parametrelerini Ekim ayı meclis toplantısına taşıdı. Toplantının gündem dışı açıklamalar bölümünde söz alan Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Bürosu Sorumlusu Vahap Sınmaz, İl Halk Sağlığı laboratuarlarında yapılan analizler sonucu elde edilen verileri meclis üyeleriyle paylaştı.

Yıllardır içme suyu kalitesinin Nilüfer Belediyesi'nin sosyal sorumluluk anlayışı gereği olarak izlendiğini ifade eden Sınmaz, son dönemde yapılan analizlerde alüminyum parametresinde mevzuat üst sınır değerlerinin aşıldığının görüldüğünü ve ilgili kurum BUSKİ'nin bilgilendirildiğini ifade etti. Sınmaz, içme suyundaki  sorunun giderilmesi ve alüminyum seviyesinin mevzuat sınır değerlerinin oldukça altına çekilmesi gerektiğini de talep ettiklerini vurguladı.

Nilüfer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Bürosu Sorumlusu Vahap Sınmaz

"HAM SU DEĞERLERİ TEMİZ, ŞEBEKE ÇIKIŞI YÜKSEK"

Bursa'nın içme suyunun temin edildiği Doğancı ve Nilüfer Barajı'nın ham suyunda alüminyum bulunmamasına rağmen şebekede üst sınır seviyelerinde seyreden alüminyum parametresinin özellikle Temmuz ayı sonlarından itibaren kullanılmaya başlanılan yeraltı sularının şebekeye verilmesiyle yükselme eğilimi gösterdiğini belirten Vahap Sınmaz, "Doburca İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde suyun bulanıklığını düşürmek için kış aylarında kullanılan alüminyum sülfat, yaz aylarında ham su daha berrak olduğu için kullanılmamaktadır. Buna rağmen yaz aylarında şebeke içme suyunda alüminyumun üst seviyelerde seyretmesinin nedeni olarak Doğancı Barajı'nın bakıma alınmış olması birlikte takviye olarak kullanılmaya başlanan yeraltı suları olabilir. Ağır metal sınıfında yer alan alüminyum üzerine son yıllarda yapılan bilimsel araştırmalar da insan vücudun da bulunması halinde sayısı her gecen gün artan Alzheimer hastalığının nedenlerinden birisi olabileceği, ağır metal zehirlenmesine yol açabileceği ortaya çıkarılmıştır. Bu sebeple şebeke sularında rastlanan alüminyum oranının yüksekliği göz ardı edilmemelidir" dedi.

BOZBEY:KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Sunumun ardından konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, insan hayatını ilgilendiren önemli bir sorun olduğuna değinerek, "Biz kurum olarak Türkiye'ye örnek olarak yıllardır bu konulara hassasiyet gösteren bir kurumuz. Su ve havayı sürekli ölçerek ilgili kurumlarla paylaşıyoruz. Bu konunun da takipçisi olacağız" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.