SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer CHP'de zafer Fırat Yılmaz'ın

Üç adayın sıkı bir çalışma yürüttüğü Nilüfer CHP'de yarışı Fırat Yılmaz kazandı. Yoğun bir katılımla gerçekleşen CHP Nilüfer İlçe Kongresi'nde Fırat Yılmaz, 181 oyla İlçe Başkanı seçildi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2020 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer CHP'de zafer Fırat Yılmaz'ın

ZAFER OPSAR / BURSAPORT

CHP'nin Bursa'daki kalesi Nilüfer'de yoğun katılımla gerçekleşen İlçe Kongresi'nde zafer Fırat Yılmaz'ın oldu. 3 adayın yarıştığı kongrede Fırat Yılmaz, 181 oyla CHP Nilüfer İlçe Başkanı seçildi. İlçe Başkanlığı için yarışan diğer adaylardan Özer Anaç 147, Erman Aydıngün ise 79 oy aldı. Nilüfer ile CHP Bursa'da 17 ilçenin 15'inde kongrelerini tamamladı.

Özlüce Karya Davet'te 24, 25 ve 26. Dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı'nın Divan Başkanlığı'nı yaptığı CHP Nilüfer İlçe Kongresi yoğun katılım ve heyecana sahne oldu.

Atıcı: Yöneticileri üyeler doğrudan seçmeli

Divan Başkanlığına getirilmesinin ardından bir konuşma yapan Aytuğ Atıcı, Türkiye'de her şeye rağmen demokrasiyi en iyi uygulayan partinin CHP olduğunu belirtti. Tabandan başlayan bir demokrasi umudunun azaldığını ifade eden Atıcı, partide artık delege yazma işi ve blok listenin olmaması gerektiğinin altını çizdi. "Reform bunlardır" diyen Atıcı, "Sistemde reform yapmalıyız. 1 milyon 300 bin üyenin yapması gereken bir iş bu reform. CHP reform yapmak zorundadır, reformların öncüsü olmak zorundadır. CHP yöneticilerinin doğrudan üyeler tarafından seçilmesi lazım. Hatta Genel Başkanı da üyeler seçmeli. CHP bana göre örgütlü değildir. İl başkanı, ilçe başkanı ve yöneticiler örgüt değildir. Sağdaki partilere benzeyerek umut olamayız. Sol görüşlü olmanın içini doldurmalıyız." ifadelerini kullandı.

Üç adayın olduğu kongrede iyi bir yönetim sergileyen Aytuğ Atıcı, seçimlerin çarşaf liste ile yapabilmek için uğraş verdi. Çarşaf ve blok liste konusunda eşit çıkan ilk oylamanın ardından ad okunarak tek tek delegelere fikrini soracağını belirten Atıcı, divan heyeti ile yaptığı değerlendirme sonunda yeni bir oylama daha yaptı. İkinci oylamada oy çokluğu ile blok liste kararı çıktı ve seçimler üç adayın hazırladığı listeler ile yapıldı.

CHP Nilüfer İlçe Kongresi yoğun katılıma sahne oldu

Yaklaşık 7 saat süren kongrede yapılan seçimler sonunda zafer 181 oyla Fırat Yılmaz'ın oldu. İlçe Başkanlığı için yarışan diğer adaylardan Özer Anaç 147, Erman Aydıngün ise 79 oy aldı. Nilüfer ile CHP Bursa'da 17 ilçenin 15'inde kongrelerini tamamladı. CHP'nin İznik İlçe Kongresi 11 Ocak Cumartesi günü, son kongre olan Gürsu İlçe Kongresi ise 19 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek.

Fırat Yılmaz'ın CHP Nilüfer İlçe Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.