SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Belediyespor'un hedefinde Avrupa var

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi ekiplerinden Nilüfer Belediyespor, Bursa Büyükşehir Belediyespor gibi Avrupa kupalarında başarılı olmayı hedefliyor. 

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2017 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2017 17:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Belediyespor'un hedefinde Avrupa var

Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'ne deplasmanda Galatasaray maçıyla başlayacak Nilüfer Belediyespor, hazırlıklarını Bursa'da Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda gerçekleştirdiği antrenmanlarla sürdürüyor. 

Nilüfer Belediyespor Başantrenörü Alper Erdoğuş, yeni sezon öncesi antrenmanlara başlayan ilk takımın kendileri olduğunu, hazırlık kampı kapsamında iki turnuvaya katılarak 10 maç oynadıklarını söyledi.

Yoğun ve iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini vurgulayan Erdoğuş, ''İlk günden bu yana oyuncularımız ile hem bireysel hem takım olma yolunda mesafe kaydetti. Yabancı oyuncular biraz geç geldikleri için takım olarak tam çalışma vaktimiz olmadı. Ama her geçen gün oyuncular birbirlerine alışıyorlar. İnşallah ligin başında daha da hazır halde olacağız." diye konuştu.

Erdoğuş, bu sezon kadroda büyük bir revizyona gittiklerini, geçen seneki takımdan sadece 4 oyuncunun yeni sezonda kendileriyle birlikte olduğunu aktardı.

'Aynı ligde mücadele edecek olmamız da bizi motive ediyor'

Bu yılki hedefi, ligi üst sıralarda tamamlayarak Avrupa kupalarına katılmak olarak belirlediklerini dile getiren Erdoğuş, şöyle konuştu.

"Aynı ligde mücadele vereceğimiz Bursa Büyükşehir Belediyespor ile aynı kentin takımıyız. Onlarla aynı ligde mücadele edecek olmamız da bizi ayrıca motive ediyor. Geçen sezon CEV Kadınlar Challenge Kupası'nın sahibi oldular. Onların elde ettiği başarılarla biz de mutlu oluyoruz. Sonuçta Türk voleybolu, Türk sporu için önemli işler bunlar. Aynı kulvarda mücadele etmemiz bizi pozitif etkiler. Biz de inşallah önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılarak Bursa Büyükşehir Belediyespor gibi kupayı almak için mücadele etmek istiyoruz. Bütün planlarımızı bu yönde yapıyoruz.'' 

Erdoğuş, her iki Bursa takımının Avrupa kupalarında final oynamasının büyük başarı olacağını da dile getirerek, "Olmayacak bir şey gibi görmüyorum. Oynama ihtimalimiz var. Avrupa kupasına kalırsak aynı kupada oynayabiliriz. İnşallah bunu gerçekleştirmek için çaba harcayacağız." ifadelerini kullandı.

'Bu bir anda olmadı'

Türkiye'de son yıllarda özellikle kadın voleyboluna ilginin arttığını, bir teknik adam olarak da bunun mutluluğunu yaşadığını dile getiren Erdoğuş, şöyle devam etti:

"Tabii bu bir anda olmadı. Burada hem kulüplerin hem altyapıda yetiştirici kulüp görevi gören kulüplerin, ailelerin, voleybolseverlerin, antrenörlerin payı var. Özellikle Türk antrenörlerin büyük payı var. Çünkü bu oyuncular ağaçta yetişmiyor ya da yabancı antrenörler gelip altyapıdan çıkarmıyorlar. Türk antrenörlerinin yetiştirdiği oyuncular. Ülkemize gelen yabancı antrenörler belli bir katkı sağlıyordur fakat gidilen yolda bence, Türk antrenörlerinin emeğinin karşılığının yeterince verilmediğini düşünüyorum. Şu anda geldiğimiz noktada milli takım olarak bu yıl Avrupa şampiyonasını 3'üncü bitirdik. Zaten bizim olmamız gereken yerler oralardır. Bizim her yıl ilk 4 arasına girmemiz gerekiyor. Çünkü yapılan yatırımlar bunu gerektiriyor. Yeni jenerasyon ile beraber inşallah aynı seviyelerde kalmaya devam edeceğiz."

'Şampiyonluk kolay birşey değil ama neden olmasın'

Erdoğuş, Voleybol Vestel Venus Sultanlar Ligi'nde yüksek bütçeli takım sayısının fazla olmasından dolayı şampiyonluk mücadelesinin de kolay geçmediğini belirtti. 

Ligdeki her takımın kaliteli olduğunun altını çizen Erdoğuş, "Sultanlar Ligi şu anda dünyanın uzak ara en iyi ligi. O yüzden, şampiyonluk kolay bir şey değil ama neden olmasın. Bunun için çalışacağız, mücadele edeceğiz ve zirve mücadelesi veren takımların içinde olmaya gayret edeceğiz." diye konuştu.

Erdoğuş, ligin ilk maçında deplasmanda Galatasaray ile yapacakları karşılaşmaya da değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

 "Zor bir deplasman, ilk maç her iki takım için de zor olur. Takımlar daha tam oturmadı. Oyuncular birbirleriyle çok fazla antreman yapma fırsatı bulamadığı için ilk haftalarda ister istemez takımlarda çok fazla iniş çıkışlar oluyor. Galatasaray, ligin şampiyonluk adaylarından birisi. İyi bir takım kurdular, iyi bir yatırım yaptılar. Bu yıl Şampiyonlar Ligi oynayacaklar. Geçen yılki final oynama başarılarının üzerine eklemek istiyorlar. İyi bir takım ama biz de elimizden geldiğince mücadele edeceğiz. Biz de iyi ve yeni bir takımız. Enerjisi yüksek bir takımız. Elimizden geldiğince mücadele edip gücümüzü göstermek istiyoruz." 

Öte yandan, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, 2014-2015 ve 2016-2017 sezonlarında olmak üzere iki kez CEV Challenge Kupası'nın sahibi oldu. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.