SON DAKİKA
Hava Durumu

Nilüfer Belediyesi artık havai fişek kullanmayacak

Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Sakarya'nın Hendek ilçesinde 3'ü asker 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla işçinin yaralandığı patlamalarla gündeme gelen, "havai fişekten vazgeçilsin" çağrılarına olumlu yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2020 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2020 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nilüfer Belediyesi artık havai fişek kullanmayacak

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir hafta içinde yaşanan ve 3'ü asker 10 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'den fazla işçinin yaralandığı patlamalarla gündeme gelen, "havai fişekten vazgeçilsin" çağrıları yaygınlaşıyor. Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, artık hiçbir etkinliklerinde havai fişek kullanmayacaklarını duyurdu.

Erdem, sosyal medya hesabı Twitter'dan konuyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Son yaşanan üzücü olaylardan sonra bütün canlıların yaşam hakkına saygı göstererek artık hiçbir etkinliğimizde havai fişek kullanmayacağımızı sizinle paylaşmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir de vazgeçti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da, Sakarya'da meydana gelen patlamalarda 9 kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin olarak, artık İstanbul'da havai fişek kullanmayacaklarını söyledi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir telefon konuşması gerçekleştirdiğini açıkladı.

Işık kişisel Twitter hesabında şunları yazdı: "Az önce İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoglu ile konuştum "Bundan sonra havai fişek görünce aklımıza Sakarya gelecek. Öyle bir acı ki bu hiçkimsenin görmek isteyeceğini de sanmıyorum. Bizim için de bitmiştir. Artık İstanbul'da kullanmayacağız" dedi.

İzmir de yasaklamıştı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer de, Sakarya'daki havai fişek fabrikasındaki son patlamanın ardından durumun gözden geçirildiğini belirterek, "Bizler kutlamalarımızı tüm görkemiyle sürdüreceğiz. Ancak 5 dakikalık bir gösterinin bize vereceği keyif yüzünden canlıların ölmesine, insanların zehir solumasına, havamızın, suyumuzun ve toprağımızın kirlenmesine müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.