SON DAKİKA
Hava Durumu

Nezihe Meriç'in kitabına kapak tasarladılar

Nilüfer Belediyesi'nin, "Yılın Yazarı Nezihe Meriç" etkinlikleri kapsamında düzenlediği Liselerarası Kitap Kapağı Tasarım Yarışması'nda dereceye girenler ödüllerini aldı. Yarışmaya başvuran 705 eserden sergilenmeye değer görülen çalışmalar, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu'nda izlenime sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2019 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2019 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nezihe Meriç'in kitabına kapak tasarladılar

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü'nün Yılın Yazarı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Bursa Liselerarası Kitap Kapağı Tasarım Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yarışmaya, Bursa'daki  27 lisenin öğrencileri, 705 eserle başvuruda bulundu.

Öğrenciler, kendilerine armağan edilen Nezihe Meriç'in Korsan Çıkmazı kitabını önce okudu, ardından da kitap için yeni kapak tasarladı. Öğrencilerin tasarımlarını, Seçici Kurul'u oluşturan Ayşe Karamustafa, Mehmet Ulusel, Emine Bora, Tülay Palaz ve Nejla Aslan değerlendirdi. Yapılan değerlendirme sonucu Hüma Hatun Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencisi Sinem Macıroğulları birinci, Yıldırım İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Çiğdem Kurban ikinci, Necati Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Rumeysa Çakır üçüncü olurken, Necati Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Ayşenur Çiftçi'nin eseri de Jüri Özel Ödülü'ne değer bulundu.

"EN İYİ" SEÇİLENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Dereceye giren öğrenciler ödüllerini, Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu'nda düzenlenen törende aldı. Ödülleri sahiplerine, Nilüfer Belediye Başkan Vekili Feridun Uyruk, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Seçici Kurul Üyesi Nejla Aslan ve Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak verdi.

Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkan Vekili Feridun Uyruk, Nilüfer Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Yılın Yazarı etkinliklerinin büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, "Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği bu yarışma 'Yılın Yazarı' etkinliklerinin önemli bir ayağını oluşturdu. Yarışmaya bu yıl da öğrencilerin katılımı büyük oldu. Öğrenciler, kendilerine armağan edilen Nezihe Meriç'in 'Korsan Çıkmazı' isimli kitabını önce okudu, ardından da kendi yorumları ile kitap için yeni kapak tasarladı. Öğrencilerimiz eminim kitabı okurken, Nezihe Meriç'in yazın dünyasına da güzel bir yolculuk gerçekleştirdi. Dereceye giren genç arkadaşlarımı ayrı ayrı kutluyor, yaratıcılıklarının önüne konulan her duvarı yıkıp geçmelerini, her şeye rağmen umutla dolu bir yaşam sürmelerini diliyorum" dedi.

TASARIMLAR HALK EVİ'NDE SERGİLENİYOR

Yarışmada birinci olan öğrenciye tablet bilgisayar, ikinci ve üçüncüye fotoğraf makinesi, Jüri Özel Ödülüne değer görülen katılımcıya da Nezihe Meriç kitapları hediye edildi. Dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan eserler Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu'nda "Öğrencilerden Kitap Kapağı Tasarımları" başlıklı sergide izlenime sunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.