SON DAKİKA
Hava Durumu

Necati Şahin: Referandumda 'Evet' oyu kullanacağım

CHP'nin 2014 Yerel Seçimlerindeki, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin referandum kararını açıkladı. Şahin, 'ülkedeki yükselen tansiyonu düşürmek amacıyla böyle bir tercih yaptığını' CHP'den ayrılmayı da düşünmediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2017 15:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2017 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Necati Şahin: Referandumda 'Evet' oyu kullanacağım

2014 yerel seçimlerinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sağ'dan büyük transferi" olarak lanse edilen Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necati Şahin, referandum kararını açıkladı.

Lodos Haber'in "Necati Şahin fabrika ayarlarına geri döndü!" başlıklı haberine göre, Necati Şahin, Başkanlık Sistemi'ni öngören Anayasa değişikliği referandumunda evet oyu kullanacağını açıkladı.

"Baskı yok, tansiyon düşsün diye yaptım!"

Şahin, Lodos Haber'e yaptığı değerlendirmede, 'ülkedeki yükselen tansiyonu düşürmek amacıyla böyle bir tercih yaptığını' öne sürdü. 'CHP'nin demokrat bir parti olduğunu ve CHP'lilerin de ülkenin selameti için 'evet'i tercih edebileceğini' ileri süren Necati Şahin, 'CHP'den ayrılmayı düşünmediğini' vurguladı.

Kendisinin baskı altında bu tercihi yapmak zorunda kaldığına ilişkin iddiaları da değerlendiren Şahin, "Hiçbir baskı söz konusu değil. Bu bir siyasi parti seçimi de değil. Savaşa da gitmiyoruz. Ülke yararının böyle olduğuna inandığım için bu tercihi yaptım." diye konuştu.

İnşaat Mühensileri Odası Bursa Şubesi eski Başkanları'ndan Necati Şahin'in sağ kökenli bir siyasetçi olarak CHP'den Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı gösterilmesi de büyük tepki toplamıştı.

Şadi Özdemir: Gelişi yanlıştı zaten, doğru olan gitmesidir!

Şahin'in referandumda "evet" diyeceğini açıklaması sonrasında CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir Lodos Haber'e yaptığı değerlendirmede Necati Şahin'in 'evet' cephesinde yer almasına şaşırmadığını vurgulayarak, "Gelişi yanlıştı zaten, doğru olan gitmesidir!" dedi. Özdemir, bu konuyla ilgili 'fazla yorum yapmaya bile gerek duymadığını' belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.