SON DAKİKA
Hava Durumu

Nazım'ın ölümsüz dizeleri tiyatro sahnesinde

Nazım Hikmet'in Mussolini İtalyası'nı hicvettiği eserinden sahneye uyarlanan "Taranta Babu", Oyun Sandalı tarafından Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde sahnelendi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2020 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2020 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nazım'ın ölümsüz dizeleri tiyatro sahnesinde

Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu tarafından düzenlenen "Artı Festival" oyunları "Taranta Babu" ile devam etti. Oyun Sandalı tarafından Nâzım Hikmet Kültürevi'nde sahnelenen oyuna ilgi yoğundu.

Nâzım Hikmet'in 1935 yılı Faşist Mussolini İtalyası'nı hicvettiği on üç şiir ve mektubu içeren eserinden uyarlanan "Taranta Babu", palyaço metaforu ile Nâzım Hikmet yaratıcılığını bir araya getirerek seyirlik zevki yüksek bir performans ortaya koydu.

Oyun boyunca faşizmden kaçırılan mektupların, oyunu seyreden seyircilere emanet edilmesi ile interaktif hale gelen "Taranta Babu"; aşka, mücadeleye, tarihe dair etkileyici dizeler eşliğinde Cansu Fırıncı'nın tek kişilik performansıyla sahnede hayat buldu. Harun Güzeloğlu'nun yönetmenliğini üstlendiği oyunda dikkat çekici bir başka nokta ise dönemin şartlarını yansıtırken izleyicinin kendisinden parçalar bulması ve günümüz sosyal ve siyasal yaşamından izleri taşıması. 

Cansu Fırıncı'nın sahne performansı yoğun alkış aldı

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.