SON DAKİKA
Hava Durumu

Nazım Hikmet 'Taranta Babu' ile anıldı

Büyük şair Nazım Hikmet'in 1935 yılında yayımlanan "Taranta Babu'ya  Mektuplar" kitabından uyarlanan unutulmaz eseri, Mudanya'da sahnelendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 23:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 23:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Nazım Hikmet 'Taranta Babu' ile anıldı

Memleket Şairi Nazım Hikmet, doğumunun 117. yılında "Taranta Babu'ya Mektuplar" adlı eseri ile anıldı. "Taranta Babu" Harun Güzeloğlu yönetmenliğinde Cansu Fırıncı'nın tek kişilik performansıyla Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde sahneye taşındı. Nazım Hikmet'in, Habeşistanlı bir delikanlı tarafından eşi Taranta-Babu'ya yazılmış ve sahibine ulaşamamış olan mektuplar aracılığıyla İtalya'da hüküm süren faşizmi neredeyse bütün yönleriyle anlattığı eseri izleyenlerden büyük alkış aldı. Biçimsel olarak pandomime, fiziksel ve deneysel tiyatroya yakın duran oyunda Cansu Fırıncı performansıyla izleyicilerin gönlünü kazandı.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, oyunun sonunda Oyun Sandalı ekibine teşekkür ederken, "Biz, özgürlük savaşçısı Nazım Hikmet'i hiç unutmadık. Bizim en büyük özgürlük savaşçımız Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Mahirleri, Denizleri, Hüseyinleri, unutmadık, unutmayacağız. Bu vatanı bizlere vatan olarak emanet şehit ve gazilerimiz rahat uyusunlar. Bu ülkede faşizim ve emperyazlizm emellerine ulaşamayacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.