SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO'dan Kuzey Kore açıklaması

NATO'dan hidrojen bombası denemesiyle gerilime neden olan Kuzey Kore ile ilgili açıklama geldi. NATO açıklamasında, Kuzey Kore'ye küresel bir yanıt verilmesi gerektiği kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 10.09.2017 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 10.09.2017 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
NATO'dan Kuzey Kore açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, BBC televizyonuna verdiği röportajda, Kuzey Kore'ye karşı uygulanan yaptırımları savunarak, "ekonomik yaptırımların sürmesi gerekiyor" dedi. Stoltenberg, "Kuzey Kore'nin davranışları küresel bir tehdit oluşturuyor ve küresel bir cevap gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Genel Sekreter, "Şimdi, gerilimin tamamen barışçıl bir çözümüne nasıl kavuşacağına yönelik çözümler üzerinde duruyoruz, Kuzey Kore'nin öncelikle balistik denemelerden vazgeçmesi gerekiyor" dedi.

Kuzey Kore, pazar günü kıtalar arası balistik füzeye yüklenebilecek bir hidrojen bombası denemesi yaptığını duyurmuştu. Seul yönetimi, Pyongyang'ın 2006 yılından beri yaptığı 6. nükleer denemenin bugüne kadar gerçekleştirdiği en güçlü deneme olduğunu açıklamıştı. ABD Jeolojik Araştırmaları, söz konusu denemenin 6.3 şiddetinde sarsıntıya yol açtığını kaydetmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.