SON DAKİKA
Hava Durumu

'Müzeyyen' efsanesi Bursalılar'la buluştu

Türk müziğinin efsane sanatçılarından Müzeyyen Senar'ın hayatından kesitlere ve iz bırakan şarkılarına yer verilen "Müzeyyen" müzikali, Senar'ın "kızım" dediği usta sanatçı Şevval Sam'ın yorumuyla Bursa'da sahnelendi. Büyük ilgi gören müzikal izleyenleri mest etti.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2018 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2018 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Müzeyyen' efsanesi Bursalılar'la buluştu

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde(AKKM) sahnelenen ve Figen Şakacı'nın kaleme aldığı Engin Alkan'ın yönettiği müzikli gösteri izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Gecede, Bursalı sanatçı Müzeyyen Senar'ın 84 yıllık yaşamında Bursa'dan İstanbul'a gelişi, Atatürk'ün huzurunda ilk kez şarkı söyleyişi gibi önemli anılarının sahnelendiği müzikal, yaklaşık 2 saat sürdü.

Sanatçının anneliği, aşkları, hüzünleri ve mutluluklarına dair kesitlerin paylaşıldığı müzikalde, Fahrettin Yarkın müzik direktörlüğüne, Cem Yılmazer sahne dekor tasarımına ve Esra Başıbüyük de kostüm tasarımına imzalarını attı.

İstanbul ve Ankara'dan sonra Bursa seyircisiyle buluşan Şevval Sam, ''Buranın benim için apayrı bir yeri var. Müzeyyen bu topraklardan filizlenerek yeşermiş ve koca bir çınar olmuş. Bu yüzden bu gece her zamankinden daha fazla heyecanlıyım.'' dedi. Gösteride duygu dolu anlar yaşayan başarılı sanatçı bir ara seyircilere dönerek ''Siz de hissediyor musunuz bilemem ama, bence o (Müzeyyen Senar) bedenen olmasa da ruhen şuan bizlerle birlikte... Bunu sadece ben hissediyor olamam. Hepinizin gözlerinde onu görüyorum. Sanki bana hoş geldin kızım diyor. Müsadeniz olursa hoş bulduk diyeceğim.'' dedikten sonra büyük bir alkış tufanı koptu. Bir ara salonu ''Müzeyyen, Müzeyyen'' tezahüratları ile inleten Bursalı müzikseverler, Şevval Sam'ı dakikalarca ayakta alkışlayarak bağırlarına bastılar.

Müzeyyen Senar'ın Bursa'dan ayrılarak İstanbul' gelişi ile başlayan ve anneliği, aşkları, hüzünleri ve mutluluklarına dair kesitlerin sahnelendiği müzikal sonunda salonu dolduran misafirlerine teşekkür eden Şevval Sam, son olarak "Huysuz ve Tatlı Kadın" isimli eseri izleyenlerle birlikte halinde seslendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.