SON DAKİKA
Hava Durumu

'Mutluluğun Fotoğrafı'ndaki nineden acı haber

Aşevinden aldığı bir kap yemekle gülümsediği fotoğrafıyla akıllara kalan Konyalı Hatice ninenin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.02.2019 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 12.02.2019 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
'Mutluluğun Fotoğrafı'ndaki nineden acı haber

Konya Hasan Dudu Aşevi'nden 15 yıl önce yemek alırken gülümsediği, AA muhabirinin çektiği "Mutluluğun Resmi" fotoğrafıyla hafızalarda yer eden Hatice nine 77 yaşında yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü haline gelen fotoğrafıyla bilinen Hatice Fidanboy'un, yaklaşık bir yıl önce vefat ettiği belirtildi.

Hatice Fidanboy'un vefatının ardından eşi Süleyman Fidanboy'un ise, yaklaşık 15 gün sonra öldüğü kaydedildi.

AA muhabiri Murat Aslan 2004 yılında çektiği söz konusu fotoğrafın ardından 10 yıl sonra, ileri derecede demans hastası karı kocayı ziyaret etmiş ve o fotoğrafı çeken kişi ile çekilen kişi 10 yıl sonra aynı karede buluşmuştu.

Ziyaretin ardından kaymakamlık öncülüğünde yardım kampanyası başlatılmış ve hayırseverlerin desteğiyle Hatice nine ve eşinin süresiz kalmaları için bir ev satın alınmıştı. Ancak yakınları tarafından götürülen Fidanboy çiftinden 2014 yılından beri haber alınamamıştı.

Fidanboy, AA ekiplerince 2004 yılında yurt genelindeki "Ramazan ayı yardımları" konulu fotoğraflar içinde, Konya Bölge Müdürlüğü muhabirlerinden Murat Aslan'ın, sonradan "Mutluluğun Fotoğrafı" olarak anılacak bir fotoğrafı ön plana çıkmıştı.

Sıcak yemeğin sefer tasından yükselen buharının ardındaki iki göz... 

Yemeğe bakan bu gözlerdeki mutluluk ve şükür, Hatice Fidanboy ismindeki yaşlı kadına aitti. Fotoğrafa bakan herkese "mutluluk budur" dedirten bir fotoğraftı. 

Fotoğrafıyla, yardımlaşma ve paylaşma faaliyetlerinin olmazsa olmazı, ana fikri haline gelmişti.

Sosyal yardım ve bağış haberleri ile yardım faaliyetlerinde 15 yıldır yoğun olarak kullanılan fotoğraf, sosyal ve internet sitelerinde çok fazla ilgi gördü.

Söz konusu fotoğraf, AA muhabiri Murat Aslan'a 2005 yılında Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce düzenlenen fotoğraf yarışmalarında 2 önemli ödül kazandırdı.

"Mutluluğun Fotoğrafı" pek çok yardım toplama faaliyetinin afiş ve broşürlerinde kullanıldı, kullanılmaya da devam ediyor.

Karatay'da Kağnıcılar Mezarlığı'na defnedilen Hatice nine geri bıraktığı fotoğrafıyla sevginin, sıcaklığın ve mutluluğun göstergesi olmaya devam edecek.

Kaynak: Ramazan Çetin

Resim çalışması; Canan Ekinci Yılmaz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.