SON DAKİKA
Hava Durumu

Mustafakemalpaşa'da 'şok mangası' göreve başlıyor!

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde vatandaşlardan gelen şikayet, talep ve önerileri bizzat yerinde inceleyerek acil çözüm bulacak olan 10 kişilik ekip bugün göreve başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2019 00:08
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2019 00:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mustafakemalpaşa'da 'şok mangası' göreve başlıyor!

ZAFER OPSAR/BURSAPORT

Mustafkemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın vatandaşlardan gelen şikayet, talep ve önerileri yerinde görüp inceleyerek çözüm bulacak olan 10 kişilik ekibi bugün göreve başlıyor. Merkezi Bursa'da bulunan Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin (PaşaDer) Bursa'daki medya mensupları ile ilçeye düzenlediği basın turunda açıklamalarda bulunan Mehmet Kanar, Mustafakemalpaşa'nın toprakları ile Bursa'nın yüzde 25'ini oluşturduğunu belirterek, ilçeyi tarım, turizm ve sanayi alanında hak ettiği yere getirerek göçü önlemeyi hedeflediklerini belirtti.

PaşaDer'in daveti ile Bursa'dan giden medya mensuplarını önce Eko-Agro Turizm Projesi'nin uygulandığı, "Manda Köyü" olarak bilinen Karaoğlan Köyü'nde konuk eden Mehmet Kanar, göreve geldiği 31 Mart'tan bu yana yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını söyledi. Tüm belediyelerde olduğu gibi Mustafakemalpaşa Belediyesi'nde de ekonomik sorunlar nedeniyle bazı zorlukları olduğunu kaydeden Kanar, buna rağmen birçok konuda çözüm üretmeye devam ettiklerini ifade etti.

Seçim kampanyası sırasında vatandaşlardan gelen şikayet, talep ve önerileri için icraat döneminin başladığını aktaran Mehmet Kanar, bir 'ilk'e imza atarak kurdukları 10 kişilik hazır kıta ekiple vatandaşın ayağına kadar gidip çözüm üreteceklerini söyledi. Bu projenin en önemli projelerinden biri olduğunu ifade eden Kanar, "Bu proje öncelikle ihtiyaç sahiplerine ulaşmak adına oluştu. Ardından da şikayet, talep  ve önerilerin değerlendirileceği bir sistem ve ekip kuruldu. Bu ekip, vatandaşlardan gelen şikayet, talep ve önerileri ev ev gezerek tespit edecek ve anında çözüm için gerekli işlemleri benim adıma yapacak. Esnafı ziyaret edecek, aynı şekilde talep, şikayet ve önerileri alacak. İlçemizde fakirliğini, ihtiyaçlarını söyleyemeyen, çöplerden gıda toplayıp bunlarla yemek yapanlar var. Biz bunlara son vereceğiz. Artık kimse çöplerden gıda maddesi toplayıp yemek yapmayacak. Bu benim vebalim." dedi.

İlçelerin Büyükşehir sınırları ve hizmet alanı içinde olmasından dolayı vatandaşların bazı hizmetlere ilişkin bilgilerinin olmadığını, bunun normal olduğunu ifade eden Kanar, "Mesela Burulaş, su ve kanalizasyon ile mezarlıklara ilişkin hizmetler Büyükşehir'e ait fakat vatandaş bu hizmetlerden de bizi sorumlu görüyor. Biz bu konularda vatandaşlarımızı bilgilendirerek hemen çözüm için Büyükşehir nezdinde gerekli adımları atacağız." diye konuştu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 6'sı kadın, 4'ü erkek 10 kişilik ekibin tamamının üniversite mezunu olduğu, kamudaki çeşitli birimlerden sorunlara acil müdahale ve çözüm için eğitimler aldığını belirtti.

10 kişilik ekip ellerindeki tablet bilgisayarlar ile Belediye'ye değişik yollardan gelen şikayet, talep ve önerileri takip ederek harekete geçecek.

Bursa'dan kalabalık bir medya mensubu PaşaDer ve Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin organizasyonu ile ilçenin Karaoğlan Köyü, Paşalar Kazı Alanı, Suuçtu Şelalesi ve Tümbüldek Kaplıcaları Bölgesi'ni gezdi

Karaoğlan Manda Evi Kadın Dayanışma Derneği Eko-Agro turizmle köyde üretime önemli katkıda bulunuyor

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.