SON DAKİKA
Hava Durumu

Mursi için 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılındı

Mahkemedeki duruşma sırasında hayatını kaybeden Mısır'ın askeri darbeyle devrilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2019 18:55
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2019 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mursi için 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılındı

Yargılandığı davanın duruşması sırasında fenalaşarak hayatını kaybeden Mısır'ın askeri darbeyle devrilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 81 ilde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bursa'da tarihi Ulu Cami'de öğle namazının ardından İl Müftüsü İzani Turan tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırılarak Mursi için okunan hatimlerin duası yaptırıldı.

Namazdan önce katılımcılara seslenen Turan, Muhammed Mursi'nin sadece Mısır'ın cumhurbaşkanı olmadığını, aynı zamanda bir misyonun temsilcisi olduğunu söyledi.

Turan, "Mursi aynı zamanda Osmanlı ve Müslümanların, Türkiye'nin iyi bir dostuydu. Ümmetin derdiyle dertlenen iyi bir mümindi. İyi ki Türkiye'miz var. Allah varlığımızı, devletimizin bekasını daim etsin ve bizi birlikten ayırmasın." dedi.

Erdoğan: Türkiye'de de Sisiler var

Muhammed Mursi için İstanbul Fatih Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Türkiye'de de Sisi'ler var, çok dikkatli olmalıyız" dedi.

Mursi için düzenlenen gıyabi cenaze namazına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Berat Albayrak ve üst düzey simler de katıldı.

Gıyabi cenaze namasında da konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

- Mursi rabbimize yürümüştür, bunun normal bir ölüm olduğuna inancım yok.

- Mursi'nin vasiyeti var, ölümünde köyünde defnedilmesini arzu etmişti. Bunlar bunu kabullenemedi ve Sisi burada yine aynı anlayışını, aynı zulmünü burada devam ettirdi. 

- Şunu unutmayın, korkaklar zafer anıtı dikemez. 

- Bizde güzel bir sözdür, zalimler için yaşasın cehennem. Biz de şu anda bunu söylüyoruz. Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Mursi'nin naaşından korkuyorlar. Bunlarda yürek yok, bunlar bize karşı da aynı tutum içerisindeler. Fakat biz müslümanlar olarak dik duracağız, inandıklarımızdan asla taviz vermeyeceğiz. 

- Mursi'nin özelliği, Mısır'da seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olmasıdır.

- Unutmayın, bu ülkede de Sisi'ler var, bu yüzden çok dikkatli olmalıyız. Yüzüme karşı da 'Senin sonun Mursi ile aynı olacak' diyenler oldu. Allah zalimlere fırsat vermesin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.