SON DAKİKA
Hava Durumu

Murathan Mungan: Kelimelerim bitti

Edebiyatçı Murathan Mungan, kanun hükmünde kararnamelerle (KHK) ihraç edildikleri işlerine geri dönmek için 65 gündür açlık grevi yapan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2017 11:28
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2017 11:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Murathan Mungan: Kelimelerim bitti

Gülmen, 'FETÖ' iddiasıyla açılan soruşturma gerekçesiyle Selçuk Üniversitesi'ndeki görevinden uzaklaştırılmış, 6 Ocak'ta yayınlanan 679 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle ihraç edilmişti.

Özakça da Mardin Mazıdağı Cumhuriyet İlkokulu'ndaki sınıf öğretmenliği görevinden 675 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle ihraç edilmişti.

Kelimelerinin 'bittiğini' söyleyen Mungan, sağduyu çağrısı yaptı.

Mungan şöyle konuştu: "Aslında neye hazır olmak lazım? Daha hangi zulme, hangi hukuksuzluğa hazır olmak lazım artık bilmiyorum. Bir şeyler söylememi istediniz ama benim kelimelerim bitti. Şu anda kelimesizim. İnsanların bedenlerini öne sürecek kadar bir çaresizlik karşısında sözlerimin yeterince güçlü, anlamlı, işe yarar olacağını düşünmüyorum. Bu haksızlıkların, hukuksuzlukların karşısında nasıl duracağımız konusunda sağduyulu olmaya çağıracağım kamuoyunu, Türkiye'nin kaçta kaçıdır artık ben de bilmiyorum. En ilkel güdülerimize ahlak, vicdan, insanlık vesaire ne derseniz deyin, onlara seslenmek istiyorum. Ne kadarı kaldıysa vicdanınızın, ahlakınızın, insanlığınızın; bu gibi durumlar için onlardan yardım almaya bakın. Bizi yaşatacak olan tek şey, böyle zamanlarda hukuk kapılarını açmak için ne gerekiyorsa onu yapmak. Muhtemelen söyleyeceklerimi duymak isteyenler benimle aynı şeyleri düşünüyorlardır. Duymak istemeyenlere sesim ulaşıyor mu bilmiyorum?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.