SON DAKİKA
Hava Durumu

Mühendisler yaşam öykülerini gençlerle paylaşıyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından gerçekleştirilen "Mühendis Yaşam Öyküleri" buluşmaları devam ediyor. Mühendislik Yaşam Öyküleri'nin ocak ayı programının konuşmacıları, MMO Bursa Şube Önceki Başkanı Ömer Atalay ve MMO Bursa Şube Önceki Başkanı Nedret Yayla genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştılar.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2019 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2019 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mühendisler yaşam öykülerini gençlerle paylaşıyor

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu tarafından gerçekleştirilen, meslek büyüklerinin genç meslektaşlarla buluştukları, Mühendislik Yaşam Öyküleri programı devam ediyor.

MMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Düşünceli'nın oturum başkanlığını yaptığı Mühendislik Yaşam Öyküleri'nin ocak ayı programının konuşmacıları, MMO Bursa Şube Önceki Başkanı Ömer Atalay ve MMO Bursa Şube Önceki Başkanı Nedret Yayla genç meslektaşları ile deneyimlerini paylaştılar.

Neden ve nasıl mühendis olduklarını, meslek hayatları boyunca neler yaptıklarını, hangi sektörlerde çalıştıklarını, hangi kademelerde bulunduklarını gençlerle paylaşan Atalay ve Yayla, unutamadıkları mühendislik çalışmalarına yönelik anılarını katılımcılarla paylaştılar.

2000-2004 yılları arasında TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı görevinde bulunan, 18 yıl Tofaş Türk Otomobil Fabrikası A.Ş'de çalışan Ömer Atalay, yurtiçinde ve yurtdışındaki yaşadığı tecrübeleri paylaştı. Çok zevkle çalıştığını söyleyen Atalay, acı tatlı deneyimleri olduğunu belirterek, genç meslektaşlarına "Eğer bir şeyi yapmak istiyorsanız karalı olmanız gerekir, asıl hedefinize yolunuzdan sapmadan ulaşmalısınız" tavsiyesinde bulundu. 90'lı yıllardan beri Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi'nin değişik organlarında görev yapmaktan onur duyduğunu ifade eden Atalay, genç meslektaşlarına başları sıkıştıklarında, bir problemle karşılaştıklarında, "Odamıza gelin, Odamız size destek ve yardımcı olacaktır" dedi. Kaynakların çoğunun yabancı dilde olduğunu ve yabancı dil bilmenin öneminin altını çizen Atalay, genç meslektaşlarına, "Çalıştığınız yerlere katkı sağlamalısınız, yaptığınız işlerin ölçülebilir olması, mukayese edilebilir olması ve katma değer yaratması çok önemlidir. Sorgulayabilmeli, her zaman öğrenmeye açık olmalı ve problemlere bilimsel yöntemlerle çözüm bulmalısınız" dedi.

2006-2010 yılları arasında TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanlığı görevinde bulunan, 1977-1991 yılları arasında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş.'de ve ardından 19 yıl Oyak Renault Otomobil Fabrikaları'nda çalışan ve 2009 yılında emekli olan, meslekte 41. yılını dolduran Nedret Yayla, tecrübelerini katılımcılar ile paylaştı. Üniversite hocasının "Biz mühendis olma kabiliyeti olan insanlar yetiştiriyoruz, mühendisliği gittiğiniz yerlerde, ablalarınızdan, abilerinizden öğreneceksiniz" sözlerinin önemini belirten Yayla, "Mühendisliği uzun yıllar içinde yavaş yavaş öğreneceksiniz" dedi. Toplam Kalite Yönetimi, İstatistiksel Proses Kontrol, Kalite Çemberleri alanlarında uzmanlaşan Yayla, "Yapabileceğiniz en yaratıcı şey, başkalarındaki yaratıcılığı ortaya çıkarmaktır" sözünün önemle altını çizdi. Lisan bilmenin önemini genç meslektaşları ile paylaşan Yayla, özellikle otomotiv sektöründe çalışacakların gerekli bilgileri alabilmeleri için lisan bilmelerinin şart olduğunu dile getirdi. Otomotivin bütün yenilikleri barındıran bir sektör olduğunu, otomotivin dünyadaki bütün teknolojik yenilikleri gösteren, dinamik, çok zor ve çok rekabetin olduğu bir sektör olduğunu söyleyen Yayla, otomotiv sektöründe çalışmaya başlayacak genç meslektaşlarına "Otomotiv sizi en çok geliştirecek, zihninizi açık tutacak ve çok zor bir sektördür" dedi.

Program sonunda MMO Bursa Şubesi Üniversite Sanayi İşbirliği Komisyonu adına MMO Bursa Şube Başkanı Fikri Düşünceli, ÖmerAtalay ve Nedret Yayla'ya katkılarından dolayı teşekkür plaketlerini sunarak, toplu hatıra fotoğrafı çekildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.