SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhasebeci mali müşavirlerin ruhsat sevinci

110 meslek mensubunun serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatı aldığı törende konuşan Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, il genelinde 4 bin 979 üyesi ve bin 250 civarı stajyeri ile Bursa ekonomisinin nabzını tutan önemli bir meslek camiası olduklarını belirterek, BSMMMO ailesinin yeni üyelerle daha da güçleneceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2019 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2019 11:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muhasebeci mali müşavirlerin ruhsat sevinci

'1-7 Mart Muhasebe Haftası' etkinlikleri çerçevesinde, BAOB Yerleşkesi Oditoryumu'nda düzenlenen törenle, 110 kişiye serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatları takdim edildi. BSMMMO yönetimi ile ruhsat almaya hak kazanan meslek mensuplarının ailelerinin de katılımıyla gerçekleşen törende konuşan BSMMMO Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, 4 bin 979 üyesi ve bin 250 civarı stajyeri ile BSMMMO'nun, Bursa ekonomisinin nabzını tutan ve kente değer katan önemli bir meslek grubu olduğunu söyledi.

Üyelerinin 2 bin 359'unun serbest, 2 bin 620'sinin ise çeşitli şirketlerde çalışarak mesleklerini icra ettiklerini kaydeden Sönmez, "TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelindeki Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odaları ile Yeminli Mali Müşavir Odalarına kayıtlı, 112 bin 241 meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte Türkiye'de sayısı yarım milyonu geçen muhasebe camiasını oluşturuyoruz." dedi.

Muhasebe camiası olarak, ülke genelinde Muhasebe Haftası'nı kutladıklarını dile getiren BSMMMO Başkanı Sönmez, "Bu yıl kutlamadan ziyade, iş yoğunluğundan dolayı, masaları başında hayatını kaybeden meslektaşlarımız nedeniyle haftamızı hüzünle karşıladık. Meslek camiası olarak, meslektaşlarımızın vefatı, rahatsızlanması hepimizi derinden üzerken, yaşadığımız bu üzüntü verici durum bizleri, içinde bulunduğumuz koşulları sorgulamaya itti. Mesleğimizin daha güzel yarınlara ulaşması, meslek mensuplarımızın refah seviyelerinin yükselmesi adına var gücümüzle mücadele ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

'Meslek etik kurallarına uygun davranın'

"Mesleğimizin bazı sorunları olsa da çok değerli bir camiaya adım atmış bulunuyorsunuz" diyen Sönmez, sözlerini şu tavsiyelerle sonlandırdı:

"Mesleğinize, Odanıza ve ruhsatınıza sahip çıkmanız gerekiyor. Aldığınız tüm sosyal görevler sırasında ve her yerde mesleğinizi ve Odanızı temsil ettiğinizi unutmayın. Çok zor şartlarda elde ettiğiniz bu ruhsat, sizin ayrılacağınızdır. Ruhsatınızı asla başkalarına kullandırmayın. Meslek etik kurallarına uygun davranın. Meslektaşlarınızı küçük düşürecek eylem ve davranışlardan kaçının. Müşteri kazanmak adına fiyat rekabeti yapmayın. Oda etkinliklerine mutlaka katılın. Oda seminerlerini takip edin, sürekli kendinizi geliştirin. Yeniliklere her zaman açık olun. Yabancı dilin ve teknolojiye hakim olmanın mesleğiniz ve sizler için bir avantaj olduğunu unutmayın. Teknolojinin gelişmesi ve sosyal medya kullanımının artması, zaman zaman sorunlara da bu mecralardan çözüm aramalara sebep olabiliyor. Sizlere tavsiyem, sorunlarınızı sosyal medya ve ikili ilişkilerle çözmeye uğraşmak yerine; Odamıza ileterek çözmeyi tercih etmenizdir. Bu hem sorunların çözümünde hem de meslek örgütümüzün ve 'BİZ' bilincinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Mesleğimize ve mesleki sorunlarımıza ilişkin varsa görüş ve önerilerinizi Odanızla paylaşmaktan çekinmeyin. Ve Odamızın çalışma komisyonlarında görev alarak bizlerden katkı ve desteklerinizi esirgemeyin. Unutmayın! Biz birlikte daha güçlüyüz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.