SON DAKİKA
Hava Durumu

Muharrem Or CHP Yıldırım için kolları sıvadı

CHP Bursa İl Başkanlığı'nda önceki dönem İl Sekreterliği yapan Muharrem Or, CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Or, "Yıldırım'da yerel iktidarı hedefleyen bir kadro hareketi yaratarak üyelerimizle, halkla birlikte siyaset üreten bir CHP Yıldırım İlçe Örgütü yaratacağız. Yıldırım'ı değiştirmek için göreve hazırız. Yıldırım'da örgütü yeniden örgütleyeceğiz ve yerelde iktidarı alacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2019 23:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2019 23:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muharrem Or CHP Yıldırım için kolları sıvadı

CHP'de delege seçimleri ile il ve ilçe kongreleri için geri sayım sürerken, aday adayları da ortaya çıkmaya başladı. CHP'de önceki dönem İl Sekreteri olan Muharrem Or, CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

Muharrem Or'un CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı'ndaki adaylık açıklamasına İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ile adı adaylar arasında geçen isimlerden Mesut Şahin ve İsmet Nejat Işık ile çok sayıda partili katıldı. İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın açış konuşmasından sonra kürsüye gelen Muharrem Or, CHP Yıldırım Örgütü'nde yapısal bir değişiklikle çalışma anlayışını değiştireceklerinin altını çizdi. CHP'nin siyaset yapma anlayışını eleştiren Or, "Parti yönetiminde katılımcı demokrasinin tüm kurallarını işleterek, Yıldırım'da örgütü yeniden örgütleyeceğiz ve yerelde iktidarı alacağız" dedi.

'Partiler mükemmel muhalefet yapmak için kurulmazlar'

"Hiç bir siyasi parti mükemmel muhalefet yapmak için kurulmaz. Siyasi partiler ülkeyi genelde ve yerelde yönetmek amacıyla kurulmuş siyasi kurumlardır ve bu amaç doğrultusunda siyaset üretirler." diyen Muharrem Or, şunları söyledi:

"Partilerin yerel örgütleri de bu hedef doğrultusunda yerel yönetimde iktidarı hedeflemelidirler. 'Partinin geneldeki gücü bu, genelde gücümüz bu' diyerek yüzde 20-25 bandında meydana gelen birkaç puanlık artışlarla mutluluk mesajları vermek siyasi kaderciliği kabullenmektir. Kadercilik yapmak siyasi parti yöneticilerinin düşünce tarzı olamaz, olmamalıdır."

Yıldırım'ın emek yoğun nüfusa sahip bir ilçe olduğuna dikkat çeken Or, ilçenin mevcut adaletsiz düzenle de çelişkisi en derin olanların yaşadığı bir ilçe olduğunu kaydetti.

"Tüm bunların yaşandığı bir ilçede, görevi bu çelişkileri açığa çıkarmak, açığa çıkan bu çelişkiler nedeni ile mağdur olmuş insanlarımıza umut olamamış sosyal demokrat, sol bir partinin iktidar olamamasının nedenleri nedir?" diye soran Or, manifesto niteliğindeki açıklamasına şöyle devam etti:

"Önce bu soruyu kendimize sormalı ve öz eleştiri vermeliyiz. Halkımızın sorunlarına çözüm üretemeyen, halkımıza umut olamayan, halkın içinde örgütlenemeyen, siyaset üretemeyen örgüt yapımız bu sorunun temel nedendir. Halk için, halkla birlikte halkın siyasetini öremeyen bir örgüt olamaz isek bu hedefe ulaşmamız olanak dışı hale gelir. Bu nedenledir ki; Halkla kucaklaşmış, halkın sorunlarına çözüm üreten ve umut olan bir örgüt yapılanması yaratılmalıdır. CHP, ciddi bir değişim ile tabandan başlayarak sol, devrimci çizgide siyasal örgütlenmesini yenilemelidir.

'Parti içi mücadele kişilere, gruplara değil, ideolojiye dayanmalı'

CHP, kişiler, gruplar etrafında örgütlenen değil, ideolojik temellere oturtulmuş bir parti olmalıdır. Parti içi mücadele, kişilere, gruplara göre değil, ideolojik temellere dayanmalı, yenilenme ve birlik hedefli olmalıdır. CHP'de, sen-ben kavgası yerini ideolojik ve politik çizgi üzerinden yapılan mücadeleye bırakmalıdır. CHP, ideolojik, politik, örgütsel kadro hareketi ile tanışmalıdır.

CHP, emperyalist siyasal ve ekonomik kurumların temsilcilerini değil, anti-emperyalist ideoloji ile yoğrulmuş Kemalizm'i kendine rehber edinmelidir. AKP ve Başkanı RTE tarafından gözümüzün içine baka baka Cumhuriyetimizin tüm değerleri teker teker yok edildi, yeni bir sistem kuruldu ve şu an bu sistem sayesinde tek adam keyfi iktidarı ülkeyi uçuruma götürüyor. Tek adam yönetimi ile ülke yağmalanıyor, talan ediliyor, yer altı, yer üstü tüm değerlerimiz uluslar arası sermayenin sofrasına yem ediliyor, savaş naraları ile ülke çıkarları ayaklar altına alınıyor.

'Olanlara karşı ne yapıyoruz? Seyrediyoruz'

Biz ne yapabiliyoruz? Seyrediyoruz. Bir kaç demeç, basın açıklaması... Sonra?!

Bu ülkede tarım yok edildi, köylümüz yoksullaştırıldı. Ne yaptık? Cumhuriyetimizin ilk yıllarından bu yana zorluklarla kurulan yüzlerce kamu işletmeleri satıldı, talan edildi engelleyemedik. Sadece kısık sesimiz ile konuşmaya çalıştık. Halka anlatamadık. Halkın haklı tepkisini bile örgütleyemedik. İş cinayetleri çığ gibi arttı, katliama dönüştü, dalga geçer gibi 'fıtrat'a bağladılar. Sadece kısık semizle konuştuk, halkın kendiliğinden tepkisine bile önderlik edemedik.

Sendikalar bitirildi, emek örgütleri kağıt üzerinde, tabela örgütlerine dönüştürüldü, sosyal güvenceler yok edildi, konuşamadık. Sağlık sistemi rant sistemine dönüştürüldü, konuşamadık. Şehir hastaneleri komedisini, iç yüzünü anlatmaya çalışan meslek odalarına bile yeterli desteği veremedik.

Eğitim sistemi ırkçı, mezhepçi politikalar ile gericileştirildi, ticarileştirildi. Sadece bir kaç demeç, basın toplantısı. Kendiliğinden oluşan muhalefete sahip bile çıkamadık. Çağdaş, laik eğitim için sokaklara çıkan eğitim emekçileri yerlerde sürüklendi, sahip çıkamadık, seyrettik.

Yer altı yer üstü tüm kaynaklarımız, zenginliklerimiz talan edildi,  doğamız yok edildi, ekolojik yaşam katledildi, suyumuz, toprağımız, havamız kirletildi, yaşamımızı tehdit eder hale getirildi, ticarileştirildi. Hiçbirini konuşamadık.

Kadın cinayetleri arttı, cinsel suçlar çığ gibi gözümüzün önünde çoğaldı, küçük yaşta evlilik vahşetleri artarak devam etti. Ne yaptık?

En fazlasıyla tek yapabildiğimiz, basın açıklaması eylemi(!)

Sonrasında ise görevini yapan memur edasıyla evimize dönüp rahat koltuğumuza yayılıp çayımızı, kahvemizi yudumlayarak tüm bunları tv haber programlarında izliyoruz.

Ne yapmalı?

Örgütlenmiş halk güçlerini harekete geçirebilecek, halk muhalefetinin örgütleyerek önderlik edecek bir politik çizgimiz olmalıdır.

Mustafa Kemal Atatürk, emperyalist işgale karşı savaşı örgütlerken çevresindeki asker sivil aydınlarla birlikte tek dayandığı güç vardı. Halk.

'Mustafa Kemal'in emanetini korumaktan aciziz'

Biz bugün Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı emaneti korumaktan aciz duruma düşmüş durumdayız.

Biz bu hantal yapıdan bir tek şekilde kurtulabiliriz.

Parti olarak, görevini yapmaya çalışır görünen memur zihniyetini terk ederek pratik eylem çizgisini hayata geçirmeliyiz.

CHP'yi, hantal yapıdan kurtararak, halkçı, emekten yana, özgürlük, kardeşlik ve bağımsızlık mücadelesini temel alan sol-devrimci çizgiye oturtmalıyız.

Parti tüzüğümüzde yöneticileri, yönetim kurullarını, komiteleri, sorumluları denetleme yöntemleri net bir şekilde belirtilmiş olmasına karşın bu tüzük maddeleri uygulanmadığını hepimiz biliyoruz, yaşıyoruz.

Parti tüzüğüne üyelerimizden yöneticilerimize kadar tüm CHP'liler uymak zorundadır. Uymayan hakkında da gereken işlemler yapılmalıdır.

Tüm bu toplantılar zamanında ve kurallar doğrultusunda yapılacaktır.

Bu toplantılara ek olarak katılımcı demokrasinin gereği olarak uygulamaya koyacağımız model ile ilçe yönetimi üyeler ve delegeler tarafından denetlenmiş olacaktır.

Biz diyoruz ki;

İlçe kongresinden sonraki; İlk bir ay içinde gerekli örgütlenme ağını kurma çalışmalarının altyapısı tamamlanacak, üç ay içinde bu sistem çalışmaya başlayacak ve denetleme mekanizmaları devreye girecek.

İlk altı ay içinde örgütlenme ağımızın en geniş bir şekilde yaşam bulması, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, derneklerle ve diğer tüm demokratik yapılanmalarla ilişkiler geliştirilerek ve örgütümüzün kılcal damarları açılacaktır.

Bir yıl sonunda tüm delegelerin/üyelerin katılımı ile ilçe kongresi toplanacak ve bir yıldır yapılan tüm çalışmalar delegelerin/üyelerin güven oylamasına sunulacaktır.

Üyeler ve delegeler tarafından başarısız değerlendirilen yönetimin ve ya yöneticinin yerine yenisinin gelebileceği bir sistem hayata geçirilmelidir.

Üyeler ve delegeler örgütün en üst düzey denetçileridir.

Partimiz bir an önce nitelikli üyelik yapısına dönüştürülmesi ve delege sisteminin kaldırılarak parti içindeki tüm seçimlerin üyelerimizin tamamının katılımı ile yapılması için yapılacak çalışmalara katkı verilecektir.

Tüm bunları yaşama geçirerek Yıldırım'da yerel iktidarı hedefleyen bir kadro hareketi yaratarak üyelerimiz ile birlikte, halkın içinde, halk için, halkla birlikte siyaset üreten bir CHP Yıldırım İlçe Örgütü yaratacağız.

Yıldırım'ı değiştirmek için Yıldırım'da göreve hazırız."

Yıldırım'da beş aday adayı var

Muharrem Or konuşmasından sonra İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş ve diğer 2 adayla birlikte ellerini havaya kaldırarak partilileri selamladı.

Muharrem Or'un geniş katılımlı basın toplantısıyla ilçe başkanlığı için ilk adaylığı açıkladığı CHP Yıldırım'da şu ana kadar beş aday adayının ismi gündemde.

İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş'ın yeniden aday olacağı CHP Yıldırım'da, Muharrem Or, Mesut Şahin, İsmet Nejat Işık ve Cihan Öztürk kongre için çalışmalarını yürütüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.