SON DAKİKA
Hava Durumu

Muharrem İnce: 34 günde kimyası bozuldu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet kıraathaneleri açacağız' sözleri üzerine, "Erdoğan bugün gençlere bir proje açıklamış, Kıraathane açacakmış. Bu 34 günde kimyası bozuldu. Yakında ince hastalığa tutulursa şaşırmam" diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2018 00:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2018 00:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muharrem İnce: 34 günde kimyası bozuldu

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Isparta'daki miting ve ziyaretlerini tamamladıktan sonra Burdur'a geldi. İnce, buradaki iftar programının ardından Demokrasi ve Özgürlük Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Millet kıraathaneleri açacağız' sözlerini hatırlatarak, "Erdoğan bugün gençlere bir proje açıklamış, Kıraathane açacakmış. Bu 34 günde kimyası bozuldu. Yakında ince hastalığa tutulursa şaşırmam." diye konuştu. 

Burdur'da, şeker fabrikasının 487 milyona satıldığını belirten İnce, "Millet kıraathanesi açacakmış. Bir de 'orada iskambil oynanmayacakmış' diyor. Sana mı soracağız iskambil oynarken. İsteyen oynar, istemeyen oynamaz. Ona da mı karışacaksın." diye konuştu.

"16 yılın sonunda 'kıraathane açacağım' diyor"

İnce, bunlara güldüğünü söyleyerek meydan meydan gezdiğini belirtti. İnce, "Aş diyorum, iş diyorum, tencerede et diyorum. 'Kadın bilir tencerede aş mı kaynar, taş mı kaynar' diyorum. Gelecek, uzay, iletişim, nano teknoloji, endüstri 4.0 diyorum, kuantum diyorum, uzay madenciliği diyorum. O gelmiş 16 yılın sonunda 'kıraathane açacağım' diyor. Bacaları tüten fabrika aç." ifadesini kullandı.

Burdur bejinin (Burdur mermeri) dünyanın her yerinde olduğunu söyleyen İnce, "Bir tek sarayda yok. Amerika'da var Burdur beji, sarayda Hindistan mermeri var. Bu mu yerli, bu mu milli?" diye konuştu. 

Burdur'un eskiden etin ve sütün başkenti olduğunu belirten İnce, yem fiyatlarının süt fiyatlarına eşitlendiğini, çiftçinin mazotunu alamadığını söyledi. İnce, "Şimdi inekler Uruguay'dan geliyor. Şimdi saman Euro ile Bulgaristan'dan geliyor. Ayran bile milli değil artık." dedi.

"Seni bile ziyarete gittim"

Adaylık sürecinde Cumhurbaşkanı adaylarını ziyaret ettiğini ve hesaplarına 500 lira para yatırdığını aktaran İnce, "Hakkari'de İzmir marşı ile miting yaptım. Hakkarililere 'Sayın Akşener'in, Sayın Karamollaoğlu'nun, Sayın Erdoğan'ın, Sayın Demirtaş'ın size selamı var' dedim. Bu konuşmamı alıp, montajlamış. Sadece Demirtaş kısmını söylüyor. 'Bak bak, Demirtaş'ı ziyarete gitmiş' diyor. Seni bile ziyarete gittim. Daha ne istiyorsun." diye konuştu. İnce, daha sonra alandakilere kendi konuşmasını, Erdoğan'ın kendisi hakkında söylediği sözlerin videosunu izletti.

Montajlanan resimleriyle gerçek resimlerini karşılaştırarak alandakilere gösteren İnce, "Bunlar zavallı. Bunlar ne yapacaklarını şaşırdılar. Bu montajları FETÖ'cüler yapıyor zannediyordum, meğer Erdoğan'ın adamları yapıyormuş. FETÖ bunların eski ortağı. Baya uzmanları var yani." dedi.

"Haram- helal ver Allah'ım, garip kulun yer Allah'ım"

"Pensilvanya türbe mi de oraya giderken başınızı kapattınız?" diye soran İnce, ziyarete gidenlerin isimlerini bayramda açıklayabileceğini söyledi. 

İnce, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Erdoğan o kasketi 3-5 liraya alırsın demiş.Ben köylü çocuğuyum. O kasketi 3-5 liraya alırsın ama alın terini satın alamazsın sen. İmam hatip lisesinde okurken, fakir fukara olduğun günlerde böyle değildin. Alıştın saraylara. Haram- helal ver Allah'ım, garip kulun yer Allah'ım." 

"Camileri bayram için yıkıyoruz"

CHP'nin camileri yıkacağı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını aktaran İnce, "Evet CHP'li belediyeler camileri yıkıyor, çünkü bayram temizliği yapıyor. Camileri temizliyoruz." dedi.

İnce, şunları kaydetti:

"Muharrem İnce, 'camileri yıkacak' diyor. Niye yıkayım? İmam hatip liselerini kapatacak diyor. Niye kapatayım? İmam hatip lisesinde üç sene öğretmenlik yaptım, niye yıkayım. Ben 81 milyonun cumhurbaşkanı, hepinizin cumhurbaşkanı olacağım. Sağcı solcu yok, ben, sen, o yok. Biz varız. Kürt, Türk, Alevi, Sünni yok, 81 milyon var. Kadın erkek ayrımı yok. Bunu beraber başaracağız. Bir çivi bir nalı kurtarır. Bir nal bir atı kurtarır. Bir at bir yiğidi kurtarır. Bir yiğit memleketi kurtarır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.