SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalif gazetecilerin basın kartları iptal edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet gazetesi çalışanlarının basın kartlarını iptal etti.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2020 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2020 20:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muhalif gazetecilerin basın kartları iptal edildi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aralarında Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının da bulunduğu çok sayıda gazetecinin sarı basın kartını iptal etti.

Basın Kartları Komisyonu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'na bağlanmasının ardından gazetecilerin sarı basın kartları iptal edilmeye başlandı. Evrensel gazetesinde çalışan gazetecilerin ardından Birgün gazetesinde çalışan gazetecilerin de kartları iptal edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın basın kartını iptal ettiği gazeteciler arasında Cumhuriyet gazetesi eğitim muhabiri Ozan Çepni de yer alıyor. 

Evrensel'de basın kartı iptal edilen gazeteciler

Evrensel gazetesinden sürekli basın kartı sahibi ve Türkiye Gazeteciler Sendikası adına Basın Kartları Komisyonu'nda görev yapmış olan Sultan Özer, sürekli basın kartı sahibi Fevzi Argun, Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı ve Evrensel Gazetesi Haber Müdürü Yardımcısı Gökhan Durmuş, Yazı İşleri Müdürü Şengül Karadağ Bayhan, Haber Editörü Vural Nasuhbeyoğlu, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı, Sayfa Editörü İskender Bayhan, Haber Redaktörü Şükrü Taş, Foto Muhabiri Sevil Atar ve muhabirler Şerif Karataş, Derya Dursun, Ercüment Akdeniz, Elif Ekin Saltık, Elif Görgü, Emine Uyar, Mehmet Özer, Özer Akdemir'le yazar Erol Aral'ın basın kartları iptal edildi.

BirGün'de basın kartı iptal edilen gazeteciler

Basın kartları iptal edilen BirGün yönetici ve çalışanları ise şöyle: İmtiyaz Sahibi İbrahim Aydın, Yayın Koordinatörleri Yaşar Aydın ve İbrahim Varlı, Ek Yayınlar Sorumlusu Berkant Gültekin, yazarımız Doğan Tılıç ve Ankara muhabirlerimiz Hüseyin Şimşek ile Oktay Evsen.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan gazetecilerin sarı basın kartlarının gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmesiyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.