SON DAKİKA
Hava Durumu

Muhalefetin hamlesi AKP'de tepki yarattı

AKP Sözcüsü Ünal, 15 CHP'linin İYİ Parti'ye geçmesi hakkında, "İlke ittifakından bahseden Kılıçdaroğlu siyasi bir onursuzluğa imza atmıştır." dedi. Bekir Bozdağ ise, "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'yi bir başka partiye stepne yapmıştır" açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2018 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2018 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Muhalefetin hamlesi AKP'de tepki yarattı

AKP Sözcüsü Mahir Ünal, 15 CHP'linin İYİ Parti'ye geçmesi hakkında, "İlke ittifakından bahseden Kılıçdaroğlu siyasi bir onursuzluğa imza atmıştır." dedi.

Ünal, "İradesi rehin alınmış olan Kılıçdaroğlu, seçmeninin 1 Kasım Genel Seçimleri'ndeki tercihini hiçe sayarak 15 milletvekilini, emrinde olduğu iradenin talimatı ile başka bir partiye göndermiş, sözde demokrasi adına demokrasiyi ve o milletvekillerini seçen millet iradesini yok saymıştır." ifadesini kullandı.

Bozdağ: Siyasi ahlaksızlığın son örneği

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, 15 CHP milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin, "Bu, siyasi ahlaksızlığın en yeni ve en son örneğidir; açık bir siyasi mühendisliktir. Bu kirli ve ahlaksız icraatıyla CHP yönetimi, Cumhuriyetin kurucu partisi CHP'yi bir başka partiye stepne yapmıştır." açıklamasında bulundu. 

CHP'nin geçmişte HDP'nin başarısı için dua ettiğini ve destek olduğunu, bugün başkalarının başarısı için duadan ötesini yaptığını ifade eden Bozdağ, şu değerlendirmelerde bulundu:

"15 milletvekilini partisinden istifa ettirip başka partiye transferini sağladı. Bu operasyon, geçmişte Güneş Motel'de ve 28 Şubat sürecinde kurulmuş vekil pazarının 2018'de tekrarı anlamına geliyor mu, gelmiyor mu? Ne dersiniz? CHP yönetiminin ahlaktan, dürüstlükten uzak bu tutumu, bir aldatmadır, bir hiledir. Bu, adı konulmamış bir ittifaktır. Ama bu ittifak, ilkeler ittifakı değil, ilkesizler ve ilkesizlikler ittifakıdır. Bu ittifak, şeffaf, dürüst, ahlaki ve meşru bir ittifak değildir."

"Türk milletini aldatacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar"

Bekir Bozdağ, ilkeler ittifakının şeffaf, dürüstçe, ahlaklı ve meşru bir biçimde, yasaya uyarak yapılacağına işaret ederek, "Yasalar dolanarak, ahlak çiğnenerek, kirli pazarlıklarla büyük bir ilkesizliğe ve ahlaksızlığa imza atan partiler, şeffaf ve dürüstçe, yasal ve ahlaklı bir ittifakı niçin yapmıyor? Eğer CHP ve malum müttefikleri, bu kirli ve karanlık pazarlıklarla, hileli, ahlaksız, dürüst olmayan ve ilkesiz yöntemlerle aziz Türk milletini aldatacaklarını sanıyorlarsa aldanıyorlar. Türk halkı, Kılıçdaroğlu'ndan da bu ilkesizliğe ve ahlaksızlığa imza atanlardan da akıllıdır." ifadelerini kullandı. 

Zeybekci: Tek hedefleri, Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almak

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "24 Haziran sondur, milletin yeniden doğuşu ve yükselişidir. Bütün asalaklardan, yüklerden, ayak bağlarından kurtularak girdiği bir seçimdir. Ne yapsalar, ne etseler boş. Bu milletin iktidarı Allah'ın izniyle 24 Haziran'da gelecektir, 5 yıl boyunca kesintisiz olarak." dedi.

Zeybekci, CHP'den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti'ye katılmasına ilişkin, "Dünyada bu değişme, daha doğrusu Türkiye'nin bu değişime ayak uydurmasına hazmedemeyen, tekerine çomak sokmak isteyen, Türkiye tekrar birileri tarafından yönetilsin, tekrar topladığı 100 liralık verginin 87 lirasını faize versin, 13 lirasıyla ödeyemediği o memur maaşlarını İMF'den borçlansın ve Türkiye tekrar bir yerlerden ekonomi bakanları gelsin, buyruk ve emir gelsin diye bunu isteyenler bakın nasıl beraber hareket etme kabiliyetine sahip oluyorlar. 15 tane CHP milletvekili istifa etmiş başka bir partiye girmiş. Sebep?" diye konuştu.

Zeybekci, Türkiye'nin saldırı altında olduğunu iddia ederek, "Bütün o ilkelerini bırakarak bir araya gelerek tek hedefleri var; o da Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almak, karşısına çıkmak. O da Türkiye'ye nasıl zarar veririz onu planlamak. Daha çok gelişme olacak göreceksiniz. Kumaşlar ve iplikler pazara çıkacak. Cumhurbaşkanlığını seçiminde kendilerinin Sayın Cumhurbaşkanımızın karşısına çıkma cesareti var mı? Yoktu. Yine başka şeyler yapmaya çalışacaklar." ifadelerini kullandı.

"Güneş Motel olayında transfer etmişlerdi, şimdi ihraç ediyorlar"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, yapılan anketlerin seçmenlerde, İYİ Parti'nin CHP ile ortak havuz kullandığını gösterdiğini belirterek, "CHP ile İYİ Parti arasında oy geçişlerinin olduğunu görüyorduk. Şimdi milletvekili havuzunda da ortak olduklarını gösterdiler." dedi.

Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu operasyonla şu ortaya çıktı: Hani konuşuyorlar ya bir süredir, 'ilkeler ittifakı, ilkeler üzerinde ittifak edeceğiz' diye. CHP'nin de İYİ Parti'nin de aslında ilke, etik diye bir şey tanımadığını; AK Parti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı için ne olursa olsun yapabileceklerini gösterdiler böylece. Sırf böyle bir karşıtlık oluşturabilmek için, bunu yapabileceklerini göstermiş oldular.

CHP'nin tarihte bir Güneş Motel olayı vardır. O zaman, hükümet olabilmek için milletvekili transferi yapmışlardı. Hükümet olmaları için az sayıda milletvekiline ihtiyaçları vardı, onun için de milletvekili transferi yapmışlardı. Şimdi de milletvekili ihracı yapıyorlar, cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti'ye, Recep Tayyip Erdoğan'a zarar verebilir miyiz diye. O nedenle bugün yaptıkları, tarihi bakımdan da şaşırtıcı değil."

Fakıbaba: Bu ittifak sadece CHP ve İYİ Parti arasında olmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılmasını "Türkiye'nin doğasından çıkan bir ittifak olmadığını değerlendiriyor ve inanıyorum. Neticenin başarılı olacağına inanmıyorum bir defa doku uyuşmazlığının olacağını görüyorum. Bence bu ittifak sadece CHP ve İYİ Parti arasında olmayacak, yarın başka şeylerin çıktığını da göreceğiz." sözleriyle değerlendirdi.

Çavuşoğlu'ndan "CHP-İYİ Parti ittifakı" yorumu

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, CHP'li 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye katılmasına ilişkin, "Son olarak bugün gerçekleşen hülle hareketiyle beraber 'İlkelerin İttifakı' diye yola çıkanların ne denli ilkesizliklerin ve çaresizliklerin ittifakını gerçekleştirdiklerini bir kez daha görmüş olduk." dedi. 

Elitaş: Bunlar kiralık milletvekilleri

AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bunlar kiralık milletvekili. Kılıçdaroğlu vekillerini kiraya verdi" dedi.

CHP'den 15 milletvekilinin İYİ Parti'ye geçmesine bir tepki de AKP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. 15 milletvekilinin İYİ Partiye geçtiğini Kayseri'deki seçim bölgesinde öğrenen ve daha sonra başkent Ankara'ya hareket eden Mustafa Elitaş, yaptığı açıklamada, "Yüksek Seçim Kurulu açıklama yapmadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti ve onun Genel Başkanı Meral Akşener'i kurtarmak için siyasi açıdan etik olmayan bir akara imza atarak bu 15 milletvekilini adeta kiraya verdi. Bunun adı kiralık vekildir. Geçmişteki Güneş Motel olayı bir kez daha çok çirkin biçimde tekrar etmiştir. Yakışık kalmamıştır" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.