SON DAKİKA
Hava Durumu

MUFAD bu kez Antalya'da toplandı

Muhasabe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği'nin Antalya'da gerçekleştirdiği toplantıya, 21 üniversiteden, 75 akademisyen katıldı. 2011 yılından bu yana Dernek Başkanlığını yürüten Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, gelecek yıl da Van'da bir araya geleceklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2019 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2019 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
MUFAD bu kez Antalya'da toplandı

Muhasebe ve Finansman Öğretim Üyeleri Bilim ve Araştırma Derneği (MUFAD)'nin bu yıl altıncısını düzenlediği, "Muhasebe ve Denetim Standartları Çalıştayı" geçtiğimiz hafta Antalya'da gerçekleştirildi. Adrasan Otel'de düzenlenen çalıştay, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

2011 yılından bu yana Dernek Başkanlığını da yürüten Gençoğlu, yaptığımız görüşmede çalıştayların amacının, "Muhasebe dünyasındaki gelişmelerin izlenerek, bu gelişmeleri, akademik yapı başta olmak üzere, uygulayıcılarla paylaşılması" olduğuna vurgu yaptı.

Yapılan düzenlemelerin doğru olarak uygulanmasının, işletme finansal tablolarının ihtiyacı doğru karşılaması ve karşılaştırmayı mümkün kılması sayesinde, işletmelerin gerçek durumunu ortaya koyacağını belirten Gençoğlu, bu durumun ülke ekonomisine sağlayacağı katkıya dikkati çekti.

21 üniversiteden, 75 katılımcının yer aldığı çalıştayda, Kamu Gözetimi Kurumu tarafından kamuoyunun görüşüne açılan Finansal Raporlama Standartlarına Uygun Hesap Planı'nın, Büyük ve Orta Ölçekli İşletmelerde Finansal Raporlama Standardı çerçevesinde kullanımına ilişkin açıklamalar ve örnekler, vaka analizi ve problem çözümü şeklinde sunuldu.

Prof.Dr. Ümit Gücenme Gençoğlu, gelecek yıl düzenlenecek çalıştayın, 11 - 14 Haziran tarihleri arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.