SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanyalı kahraman Şükrü Çavuş törenle anıldı

Mudanya'nın İngilizler tarafından işgali sırasında 25 Haziran 1920 tarihinde ilk kurşunu atarak bağımsızlığa giden yolu açan Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları, şehit edilişlerinin 99. yılında İskele Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2019 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanyalı kahraman Şükrü Çavuş törenle anıldı

Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşları, şehit edilişlerinin 99. yılında İskele Meydanı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Şükrü Çavuş adına yapılan Şehitlik Anıtı önünde Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen törene Mudanya Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Mudanya Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, şehitler adına dua okunmasıyla devam etti.

Şükrü Çavuş ve 9 silah arkadaşının tam 99 yıl önce Mudanya'nın işgali sırasında bağımsızlığa giden yolda ilk kurşunu sıkarak direnişi başlattığını hatırlatan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm şehitlerimize ne kadar şükretsek azdır. Onların bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni biz koruyacağız. Birlikte bu vatanın bağımsızlığa kavuşması için gözlerini kırpmadan canlarını vermişler. Bizler de onların emanetini sonsuza dek yaşatmak için çalışacağız. Başta Şükrü Çavuş olmak üzere Mudanya'mızın kurtuluşunda canını veren tüm şehitlerimizi saygıyla, şükranla anıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar Şükrü Çavuş Anıtı'na karanfil bıraktı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.