SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'dan dünyaya yeni bir barış imzası

Mudanya Belediyesi'nin sponsorluğunda milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ve Oğuz Çam, Dursun Saru'nun antrenörlüğünde double yaparak Manş Denizi'ni geçtiler. Türkiye rekorunu da kıran yüzücüler İngiltere'den Fransa'ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardılar.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2017 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2017 20:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya'dan dünyaya yeni bir barış imzası

Geçtiğimiz yıllarda "Dünya Barış Rekoru"nu kırarak Guinness Rekorlar Kitabı'na giren Barışın ve Kardeşliğin Başkenti Mudanya Belediyesi, barış ve kardeşlik adına dünya çapında yeni bir etkinliğe daha imza attı.

Milli ve master yüzücüler Ayşin Oya Bekbay, Faruk İlgüy, Erman Ağırbaşlı ile Oğuz Çam, Dursun Saru'nun eğitmenliğinde, İngiltere'nin Dover kentinden başlayarak Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere'ye dönüş yaptılar. Yüzme etkinliğini 20 saat 55 dakika gibi bir sürede tamamlayan yüzücüler, Türkiye rekorunu da kırarak İngiltere'den Fransa'ya yüzüp geri dönen ilk Türk takımı olmayı başardılar.

Mudanya'nın barış ve kardeşlik çağrısını tüm dünyaya duyuran yüzücüleri tebrik eden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Bizler Mudanyalıyız. İnandığımız zaman yapamayacağımız, altından kalkamayacağımız hiçbir iş yoktur. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesi ışığında 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde uluslararası çapta bir barış etkinliğine daha imza attık. Geçmişte olduğu gibi bugün de ülke ve dünya barışına imza atmaya devam ediyoruz. Yüzücülerimiz Barış ve kardeşlik için zorluklara göğüs germemiz ve mücadele etmemiz gerektiğini 1 Eylül Dünya Barış Günü'ndeki bu başarılarıyla en güzel şekilde aktardılar" dedi.

Etkinliği tahmin ettiklerinin altında bir zamanla tamamladıklarını ifade eden antrenör Dursun Saru, Dünya Barış Günü'nde böyle bir etkinliği gerçekleştirmelerinin kendilerine ayrı bir heyecan ve gurur verdiğini belirtti. Tüm dünyaya barış diye haykırmak ve Mudanya'nın adını duyurmak için bu projeyi gerçekleştirdiklerinin altını çizen Saru, "Bizlere her zaman destek olan Mudanya Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a, bizleri burada yalnız bırakmayan Belediye Başkan Yardımcısı Akın Poroy ile Özel Kalem Müdürü Ahmet Yıldız ve bizlere inanan tüm Mudanyalılara çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yüzücüler, İngiltere'nin Dover kentinden başlayarak Fransa kıyılarına varıp, tekrar İngiltere'ye dönüş yaptılar 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.