SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da köy çocukları drama ile tanıştı

Mudanya Belediyesi ve YAYKOOP işbirliğiyle 65 yayınevi ve yazarı okurlarıyla buluşturan 1. Mudanya Kitap Fuarı, eğitici ve bilgilendirici atölye çalışmalarıyla köylere de taşınıyor. Çocuklara ve kadınlara yönelik programlanan atölyelerin ilki Ülküköy'de yapıldı. Ülküköylü öğrenciler, Drama Eğitmeni Gül Aslan'ın eğitimiyle dramayla tanıştı.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2019 12:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2019 12:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya'da köy çocukları drama ile tanıştı

Mudanya'nın kalbi Mütareke Meydanı'nda yazarlarla Bursalı okurları buluşturan 1. Mudanya Kitap Fuarı köylere de taşındı. Fuar boyunca ünlü ve uzman isimlerin katılımıyla çocuklara ve yetişkinlere drama, müzik, karikatür, sağlıklı yemek yapımı, cinsiyet ayrımcılığı ve şiddete karşı mücadeleye yönelik eğitimlerin yer aldığı atölye çalışmalarının ilki Ülküköy'de yapıldı. Drama Eğitmeni Gül Aslan, Ülküköy'de düzenlenen "Drama Atölyesi"nde çocuklarla bir araya geldi.  Ülküköylü öğrenciler, dramayla tanıştı. Etkinliğin sonunda öğrencilere kitap dağıtımı yapıldı.

Uluslararası Göç ve Mültecilik: "Gelenler, Gidenler ve Kalanlar" temasıyla Mütareke Meydanı'nda sürdürülen Mudanya Kitap Fuarı'nın ana etkinliği olan söyleşilerin ikinci gününde ise önemli isimler Bursalılar'la buluştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Yunus Emre ile Akademisyen Kerem Kılıçdaroğlu gelişmekte olan ülkelerde siyasi partiler ve stratejilerini, Gazeteci -Yazar Cüneyt Akman ve Murat Ağırel AKP ve 17 yılın bilançosunu, EKODER Başkanı Arca Atay, DOĞADER Başkanı Caner Gökbayrak, Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcısı Şehir Plancısı Hakan Karademir ise Bursa'da ekoloji mücadelesini masaya yatırdı. Konuşmaların ardından Kerem Kılıçdaroğlu, Yunus Emre, Cüneyt Akman ve Murat Ağırel, imza stantlarında okurlarıyla buluştu.

Fuarın üçüncü gününde Gazeteci Yazar Saygı Öztürk de okurları için kitaplarını imzaladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun oğlu akademisyen Kerem Kılıçdaroğlu 1. Mudanya Kitap Fuarı'nda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emre ile birlikte "Gelişmekte olan ülkelerde siyasi partiler ve stratejileri" konulu panelde konuştu.

Güney Kore'de "Siyasette Kayırmacılık" üzerine yaptığı doktora tezi konusunda paylaşımlarda bulunan Kerem Kılıçdaroğlu, daha sonra bu konudaki kitabını imzaladı. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Kerem Kılıçdaroğlu'na fuara katılımdan dolayı teşekkür ederken, Kılıçdaroğlu da Türkyılmaz'ı Mudanya'da açılan kitap fuarından dolayı kutladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.