SON DAKİKA
Hava Durumu

Mudanya'da eğitimde uluslar arası proje

Mudanya Cafer Yener İlk ve Orta Okulu tarafından gerçekleştirilen "Europe Beyond the Classroom-Leaming Outdoors" (Sınıf Ötesinde Avrupa-Açık Havada Öğrenme) projesi kapsamında 7 ülkenin temsilcisi 21 öğretmen Mudanya'ya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.09.2014 08:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.09.2014 08:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mudanya'da eğitimde uluslar arası proje

Bir hafta Mudanya'da kalacak İngiltere, İsveç, Polonya, Kuzey İrlanda, Almanya, İspanya ve Fransız öğretmen ve yetkililer, Cafer Yener İlk ve Orta Okulu'nda sınıf dışı yapılacak olan derslere tercümanlarıyla girip proje kapsamında öğrencilerin sınıf dışında öğrenimlerini artırmak, çevre problemlerine ilgi çekmek, okul bahçelerini daha etkin kullanmak için incelemelerde bulunacak.

Okul bahçesinde yapılan karşılama töreninde, yurt dışından gelen misafirler için folklor gösterisi yapıldı. Gösterinin ardından misafirler, ülkelerinden getirdikleri hediyeleri okul yöneticilerine verdi.

Misafirler adına konuşan Kuzey İrlandalı Roy Greer, "Bu çocuklar hepimizin. Bu projeler sayesinde şunu öğreniyoruz. Hepimiz aslında kardeşiz. Bu projeler sayesinde hepimize barış diliyoruz. Bu proje sayesinde yediğimiz yemek, dinlediğimiz müzik farklı olsa da hepimiz biriz ve hepimiz bu dünyayı paylaşıyoruz. Eğer birbirimize saygı duyarsak dünyamızın daha güzel ve yaşanabilir bir yer olacağına inanıyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından, misafirler okul tarafından hazırlanan ve öğrencilerin itinayla baktıkları "Proje Bahçesi"ni gezdi.

Mudanya Cafer Yener İlk ve Orta Okulu İngilizce Öğretmeni Nazlı Aras tarafından yürütülen proje, İsveç, Almanya ve Fransa'ya yapılacak ziyaretlerinden ardından 2015 Haziran ayında sona erecek.

     

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.