SON DAKİKA
Hava Durumu

Düşünceli: 'Kral çıplak' demeye devam edeceğiz

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, "Tüm saldırı ve hedef göstermelere rağmen, dün olduğu gibi bugünde toplum yararı için çabalamaya, ülkemize ve haklarımıza sahip çıkmaya ve 'Kral çıplak' demeye devam edeceğiz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2018 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2018 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Düşünceli: 'Kral çıplak' demeye devam edeceğiz

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, her yıl olduğu gibi geleneksel kuruluş yıl dönümü kutlamasını gerçekleştirdi. MMO'nun 64. Kuruluş yıl dönümünü kutlamasında, meslekte 25, 40 ve 50. yılını dolduran makina mühendislerine onur plaketleri takdim edildi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen 64'cü yaş kutlamasına MMO Genel Başkanı Yunus Yener, CHP Genel Başkan Yardımcıları Lale Karabıyık ve Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, çevre illerin meslek örgütleri, Bursa Meslek Oda Başkanları, STK yöneticileri ve bazı siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Kutlamada açılış konuşmasını gerçekleştiren MMO Bursa Şubesi Başkanı Fikri Düşünceli, Makina Mühendisleri Odasının ülke, toplum ve meslek ve meslektaş çıkarlarından yana çözümler öneren bir yaklaşımla ülkenin sanayileşmesi ve demokratikleşmesinden yana bir çalışma anlayışı içinde olduklarını söyledi. 

"Makina Mühendisleri Odası, ülkemizin sanayileşmesinde 64 yaşında dev bir çınar, demokrasi mücadelesinde 64 yaşında bir gençtir." diyen Düşünceli, şube olarak gerçekleştirilen çalışmaları davetlilerle paylaştı.

"Siyasi iktidar, ülkemizi sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklüyor"

Düşünceli, şu ifadeleri kullandı:

"Cumhuriyetimizin 95. yılını yaşadığımız bu dönemde, ülkemizde ve mesleğimizde önemli gelişmeler yaşanıyor. Ülkemizde sorunlar ve sıkıntılar bitmiyor. Sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda içte ve dışta ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu sorunlar karşısında aciz kalan siyasi iktidar, her geçen gün ülkemizi sonu belli olmayan bir karanlığa doğru sürüklüyor. Makina Mühendisleri Odası, emek ve demokrasi ilkeleriyle bağımsızlık, eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdürmeye, siyasi iktidarın antidemokratik uygulamalarına karşı durmaya ve deşifre etmeye, her türlü saldırıya karşı dik durmaya devam etmektedir."

"Tüm olumsuzluklara karşı meslektaşlarımız adeta direnerek çalışmalarına devam ediyor. Meslek Odamız meslektaşlarımızın her sorununda geçmişte nasıl olduysa, gelecekte de yanlarında olmaya devam edecektir. Birlikte aydınlık bir Türkiye için onlarla birlikte yürümeye devam edeceğiz" diyen Düşünceli, sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

"Tüm saldırı ve hedef göstermelere rağmen, dün olduğu gibi bugünde toplum yararı için çabalamaya, ülkemize ve haklarımıza sahip çıkmaya ve 'Kral çıplak' demeye devam edeceğiz. Yaşasın Makina Mühendisleri Odası!"

"MMO, 64 yaşında ve dev bir çınar gibi dimdik ayakta!"

Önceki dönem Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart ise, "Üyesi olduğum, uzunca bir süre şube başkanlığı onurunu yaşadığım, bir neferi olarak saflarında çalışmaktan her daim onur duyduğum, ülke ve toplum çıkarlarını önceleyen, mesleğimizin, haklarımızın ve ülkemizin savunucusu, tüm birikimlerini, Ülkemizin sanayileşmesi ve demokratikleşmesi için seferber eden, ülkemizin yüz akı meslek örgütüm; TMMOB Makina Mühendisleri Odası bugün 64 yaşında ve dev bir çınar gibi dimdik ayakta." diye konuştu. 

MMO Genel Başkanı Yunus Yener' in de hazır bulunduğu kuruluş gecesinde, üniversite, sanayi ve kamudan temsilciler, demokratik kitle örgütleri temsilcileri ile CHP Genel Başkan yardımcıları Prof. Dr. Lale Karabıyık, Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP İznik Belediye Başkan Aday Adayı Makina Mühendisi Tarık Demiray, İYİ Parti Karacabey Belediye Başkanı Aday Adayı Makina Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, gazeteciler, Makina Mühendislerini yalnız bırakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.