SON DAKİKA
Hava Durumu

Mısır polisinden AA Kahire ofisine baskın

Anadolu Ajansı'nın Kahire'deki ofisine baskın düzenleyen Mısır polisi, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2020 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2020 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mısır polisinden AA Kahire ofisine baskın

Anadolu Ajansı, ajansın Kahire'deki ofislerine baskın düzenleyen Mısır polisinin, 1'i Türk vatandaşı, 4 çalışanı gözaltına alarak, bilinmeyen bir yere götürdüğünü duyurdu.

AA Kahire ofisine gelen polis ekipleri, güvenlik kameralarını kapattı ve internet bağlantısını kesti. Sabah saatlerine kadar ofiste arama yapan güvenlik güçleri, çalışanların pasaport, cep telefonu ve bilgisayarlarına el koyarak, dışarıyla irtibat kurmalarını engelledi.

Mısır polisinin AA ofisine baskınının nedeni henüz açıklanmadı.

Maslahatgüzar Dışişleri'ne çağrıldı

Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı AA Kahire Ofisi çalışanlarının gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada baskını kınayarak, "Mısır makamlarından AA'nın gözaltına alınan ve biri vatandaşımız olan çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Bu pervasız tutumda basın özgürlüğünde hassas görünen Batılı ülkelerin Mısır'daki ihlallere göz yummasının payı bulunmaktadır" ifadelerinin kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun baskını kınayarak şunları söyledi:

"Mısır makamlarının, Türk medyasına yönelik düşmanca uygulamalarını kınıyoruz. Mısır'ın darbeci yönetiminin, Anadolu Ajansı çalışanlarına yönelik düşmanca girişimi nasıl bir acziyet içinde olduklarının göstergesidir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Ajansı Genel Müdürü Şenol Kazancı'yı arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

BM'den açıklama: Konuyu soruşturacağız

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Mısır polisinin Anadolu Ajansı (AA) Kahire ofisine baskın yaparak 4 çalışanı gözaltına almasına ilişkin, "Gazetecilerin tutuklanması ve gözaltına alınmasına ilişkin haberlerden her zaman endişe duyuyoruz. Konuyu soruşturacağız." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 'serbest bırakın' çağrısı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın başkenti Kahire'de gözaltına alınan Anadolu Ajansı (AA) muhabirlerinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

AA muhabirinin sorusuna yazılı olarak yanıt veren ve adının açıklanmasını istemeyen bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Mısır polisi tarafından Anadolu Ajansı ofisine yapılan baskına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Sözcü, açıklamasında, "Söz konusu haberlerin farkındayız. Eğer doğruysa, Mısır yönetimine, gözaltındaki (AA çalışanı) gazetecileri serbest bırakma ve Mısır'da özgür ve açık medyaya izin verme çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.