SON DAKİKA
Hava Durumu

Mısır'dan Türkiye'ye casusluk suçlaması

Mısır'da Müslüman Kardeşler üyesi olduğundan şüphelenilen 29 kişi hakkında Türkiye adına casusluk yapmak ve terör örgütüne katılmak suçlamasıyla 2 haftalık gözaltı kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2017 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2017 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Mısır'dan Türkiye'ye casusluk suçlaması

Mısır'da, Türkiye adına casusluk yaptıkları ve terör örgütü olarak sayılan Müslüman Kardeşler'e katıldıkları suçlamasıyla 29 kişi başsavcının emriyle gözaltına alındı.

Savcılık 29 şüphelinin Mısır'daki insanlara yasa dışı olarak Türkiye merkezli sunucular vasıtasıyla uluslararası aramalar yapmaları için yardım ettiğini öne sürdü.

Mısır devlet haber ajansı MENA'nın haberine göre, Genel İstihbarat Servisi'nden yapılan bir soruşturmanın sonuçlarına göre, bu kişilerin Mısır'daki Müslüman Kardeşler hareketinin tekrar iktidara getirilmesi planı uyarınca telefon görüşmelerini kaydederek Türk istihbaratına bilgi aktardıkları iddia edildi. Aramalardan elde edilen gelirin ise Mısırlıları hükümete karşı kışkırtma amacıyla söylenti ve yalan haber yayan ve Mısır dışında kurulan medya platformları için harcandığı öne sürüldü.

Kara para aklama ve lisanssız döviz ticareti yapmakla da suçlanan sanıkların uyrukları belirtilmedi. Şüpheliler aynı zamanda para aklamak ve lisanssız olarak döviz ticareti yapmakla da suçlanıyor.

Mısır'da 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin halk isyanıyla 2012'de devrilmesi sonrası Müslüman Kardeşler mensubu Muhammed Mursi ülkenin ilk seçilmiş cumhurbaşkanı olarak iktidara gelmişti.

Müslüman Kardeşler hareketinden eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2013 yılında yaygın protesto gösterileri üzerine askeri darbeyle devrilmesinden bu yana Ankara ve Kahire arasındaki ilişkiler gerilmişti. Mursi'nin devrilmesinin ardından Mısır, Müslüman Kardeşler hareketini terör örgütü ilan etti ve üst düzey üyelerinin çoğunu tutukladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.