SON DAKİKA
Hava Durumu

Misi heyecanla şenliği bekliyor

Gümüştepe Mahallesi'nde tarihi ve kültürel değerleri yaşatmak amacıyla 'Misi Koruma Yaşatma Projesi' kapsamında organize edilen '7. Misi Yerel Lezzetler Şenliği'nde yöre kadınları ve Bursa'daki çeşitli dernekler, birbirinden leziz yöresel yemekleriyle yarışarak hünerlerini sergileyecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2012 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2012 12:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Misi heyecanla şenliği bekliyor

Nilüfer Belediyesi öncülüğünde Nilüfer Kent Konseyi tarafından, eski adıyla Misi Köyü olan Gümüştepe Mahallesi'nde organize edilen Misi Yerel Lezzetler Şenliği'nin 7'ncisi 22-23 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleşecek.

Misi Köyü'nün tarihsel ve ekolojik değerlerinin korunması, yaşatılması için yürütülen proje kapsamında yapılan şenlik, bölgenin yerel ürünlerinin tanıtımı ve sürdürülebilir gelişimi için önemli bir zemin yarattı. Misi Köyü kadınlarının geleneksel üretim yöntemi ile hazırladıkları ürünlerin satışa çıkarıldığı şenlikte, Bursa, Misi ve Uludağ yöresinin yemekleri görücüye çıkacak. 

GDO'ya Hayır Platformu olmak üzere tarım ve gıda egemenliği üzerine pek çok etkinliğe ev sahipliği yapan Misi Yerel Lezzetler Şenliği, bu yıl da "Slow Food Türkiye / Fikir Sahibi Damaklar"ı konuk edecek. 22 Eylül Cumartesi günü saat 10.00-14.00 arası "Slow Food Türkiye / Fikir Sahibi Damaklar" Sözcüsü Defne Koryürek'in yöneticiliğinde, köy kadınları ve Nilüfer Kadın Dernekleri, "Gerçek Ekmek" atölyesinde buluşacak.

Atölye çalışmasının ardından, "Gerçek Ekmek" kitabının Yazarı Emine Şahin ve Defne Koryürek ile saat 14.00'ten itibaren ekmek üzerine söyleşi gerçekleşecek. Söyleşide, gerçek ekmeğin ne olduğu, nasıl yapıldığı, sağlıklı bir diyet için ne anlam taşıdığı ele alınacak.

23 Eylül Pazar günü ise şenlik, 13.30'da açılış konuşmaları ve köylü ürün standlarının gezilmesi ile başlayacak. Köy kadınları ve Nilüfer'deki çeşitli kadın dernekleri "Yöresel Yemek Yarışması"nda hünerlerini sergilerken, erkekler de bulaşık yıkama yarışmasında ter dökecek.

Defne Koryürek söyleşiye katılacak


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.