SON DAKİKA
Hava Durumu

Minik tiyatrocuların ilk gösteri heyecanı

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu öğrencileri, "Ormanın Sırrı" ve "Bolulu Hasan Usta" adlı oyunlarla seyirci karşısına çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2019 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2019 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Minik tiyatrocuların ilk gösteri heyecanı

Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu'nun 2018-2019 döneminde açılan drama kursuna katılan 8-9 ve 10-11-12 yaş gruplarındaki öğrenciler, birbirinden güzel iki oyun ile seyirciyle buluştu. Akpınar Kültür Merkezi'nde ilk olarak üç güzel kızın ormana olan merakları sonunda cadı Esteral ile karşılaşmasının anlatıldığı 'Ormanın Sırrı' oyununu sahneleyen öğrenciler, izleyenlerin büyük beğenisini topladı. İkinci olarak savaşmak isteyen bir generalin sarayın aşçısı üzerinden padişaha yaptığı oyunları konu eden 'Bolulu Hasan Usta'  oyunu ile sahneye çıkan çocuklar, yetişkinleri aratmayan bir performans ortaya koydu. İzleyicilerden tam not alan minik tiyatrocular, uzun süre alkışlanarak emeklerinin karşılığını aldı.

Çocukların tiyatro ile tanışmaları ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Osmangazi Belediyesi Tiyatro Okulu'nun oldukça verimli geçtiğini belirten Pedagog Dramaturg Nurdan Özgür, "Drama kursumuzda süreçten sonuca giden bir yol izliyoruz. Bu yolda çocuklarımızla oyunumuzun konusunu, replikleri ve ne olmak istediklerini belirliyoruz. Böylece çocuklarımız kendi oyunlarını çıkarma fırsatı bulmalarının yanı sıra sorumluluk sahibi olmayı da öğreniyor" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.