SON DAKİKA
Hava Durumu

Minik sporcunun gözü Formula 1'de

Kartingde yurt dışında dereceleri bulunan 7 yaşındaki Alp Hasan Aksoy, gelecekte Formula 1 pilotu olmak istediğini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2017 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2017 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Minik sporcunun gözü Formula 1'de

Bursa'da gerçekleştirilen 2017 Türkiye Karting Şampiyonası'nın 6. ayağına babası Tuğban İzzet Aksoy ve annesi Ayşegül Aksoy ile gelen 7 yaşındaki Alp Hasan Aksoy, 3 yaşından beri otomobile ilgisinin olduğunu belirtti. 

Alp Hasan Aksoy, küçük yaşta karting pistlerinde ailesinin kiraladığı araçları kullanmaya başladığını ifade ederek, "Şimdi pistlerde yarışıyorum. Ödül aldıkça da mutlu oluyorum. Yarışlar, ödül alınca daha iyi oluyor." dedi. 

Kartingi büyük bir heyecanla yaptığını ve bu sporda gelecek hedeflerinin olduğunu vurgulayan 7 yaşındaki sporcu, "Gelecekte Formula 1 pilotu olmak istiyorum. En beğendiğim pilot da Hamilton. Onun hayranıyım. Annem ve babam büyük destek veriyor. Koçum var, onunla çalışıyorum." diye konuştu. 

Alp Hasan Aksoy, otomobil sporlarının yanı sıra futbola da ilgi duyduğunu, taraftarı olduğu Galatasaray'ın maçlarını kaçırmadan izlediğini dile getirdi. 

Baba Aksoy: Bu sporu yaparken çok keyif alıyor

Minik sporcunun babası Tuğban İzzet Aksoy, oğlunun kartinge olan ilgisini 2-3 yıl önce go-kart pistlerinde kiralık araçlarda gösterdiğini kaydetti. 

Go-kart pistlerinde dikkati çeken oğlunun buradaki uzmanlar tarafından Türkiye Otomobil Sporları Federasyonuna (TOSFED) yönlendirildiğini anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

"Oğlum federasyonda da ilgi görünce lisanslı sporcu oldu. Bundan 7-8 ay önce ilk defa Birleşik Arap Emirlikleri Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ederek 4-5 ayak yarıştı. Burada 2'nci ve 3'üncülükleri var. Oradaki müsabakaları İngiliz organizatörler, hakemler düzenliyor. Hem o otoritelerin hem de oradaki yarışmacıların büyük ilgisiyle karşılaştı. Hem yurt dışında hem de Türkiye şampiyonasında kendinden 3-5 yaş büyük ağabeyleriyle yarışıyor. Aralarında yarım, 0,3 saniye fark kaldı. Bu sporu yaparken çok keyif alıyor." 

Bir holdingde üst düzey yönetici olarak görev yapan baba Aksoy, TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı ve yönetim kurulu, oğlunun eğitmeni Bestanbey Yüzbaşıoğulları ve eğitim gördüğü ENKA Okulları'nın da desteğini yakından hissettiklerini belirterek, kendilerine teşekkür etti. 

Oğlunun en büyük özelliğinin daha bu yaşta hedefini belirlemesi olduğunu dile getiren Aksoy, şunları kaydetti:

"Hedefi olmayan insan, bana göre yarım insandır. Alp'e ne zaman 'İleride ne olacaksın?' diye sorulsa, 'Formula 1 pilotu olacağım.' diyor. Biz de maddi ve manevi ne gerekiyorsa onu sağlamaya çalışıyoruz. Karting yanında eğitimine de büyük önem veriyoruz. Okuldan geri kalmaması için özel hocalarla yoğun şekilde çalışıyor. Disiplinli bir çalışma programıyla ilerliyor. İnanıyorum ki Alp ileride ismini altın harflerle otomobil sporlarına kazıyacaktır. Bu yönde ilerliyor. Alp'in başarısı bizi gururlandırıyor." 

Aksoy, oğlunun boş zamanlarında bile yurt dışından özel olarak getirterek evde monte ettirdikleri simülatörde, dünyada birçok yerden kartingci ile yarıştığını anlattı.

Anne Aksoy: Onu her şekilde destekliyoruz

Alp Hasan Aksoy'un annesi Ayşegül Aksoy ise çevresindeki herkesin bu sporun tehlikeli olduğunu düşündüğünü ifade etti. 

Gerekli önlemler alındıktan sonra kartingin tehlikesinin bulunmadığını, bu nedenle bir anne olarak içinin rahat olduğunu dile getiren Aksoy, "Bizler de Alp'i direksiyon başında mutlu görünce keyif alıyoruz. O oldukça mutlu. Biz de onu her şekilde destekliyoruz. Hem kendisi hem de bizim açımızdan özverili bir çalışma oluyor. Türkiye'den şu ana kadar hiç Formula 1 pilotu çıkmadı. Tüm kartingcilerin hayali Formula 1 pilotu olmaktır. İnşallah, oğlum bunu gerçekleştirir ve Türkiye için büyük bir gurur olur." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.