SON DAKİKA
Hava Durumu

Millet Mahallesi kapalı pazar yeri için ilk kazma

Yıldırım Belediyesi'nin Millet Mahallesi'ne kazandıracağı kapalı pazar yerinin inşaat çalışmaları başladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 21:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 21:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursaport.com
Millet Mahallesi kapalı pazar yeri için ilk kazma

Yıldırım Belediyesi, Millet Mahallesi sakinlerinin uzun yıllardır beklediği modern kapalı pazar yerinin inşaatında hafriyat çalışmaları ile ilk kazma vuruldu. 10 bin 333 metrekarelik inşaat alanında yapımına başlanan Millet Kapalı Pazar Yeri tamamlandığında tesiste 238 pazar tezgahı ve 105 araçlık otopark yer alacak.

Kapalı pazar alanı olarak hizmet verecek çok amaçlı kullanıma sahip tesis, pazarın kurulmadığı günlerde ise otopark olarak önemli bir ihtiyacı karşılayacak. Mahalle sakinlerine hizmet verecek modern tesiste ayrıca ticaret alanları, satış birimleri, zabıta güvenlik noktası, teknik birimler, çay ocağı, abdesthane ve mescit de bulunacak.

Kapalı pazar yerlerinin nüfus yoğunluğu yüksek olan ve gelişen şehirler için önemli birer ihtiyaç olduğunu ve bu doğrultuda ihtiyaca yanıt veren çalışmalara imza attıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Günümüzün gelişen dünyasında kültür merkezleri, kent parkları, mesire yerleri, spor tesisleri gibi insanların yaşam standartlarını artıran sosyal alanların yanında modern ve nitelikli kapalı pazar alanları da sağlıklı ve taze gıdaya hijyenik ortamlarda ulaşmak isteyen hemşehrilerimizin beklentileri arasında yer alıyor. Bizler de yerel yönetim olarak bu doğrultuda ihtiyaca yanıt veren çalışmaları ilçemizde hayata geçirmeyi sürdürüyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.